Lidostas "Rīga" jaunā vadība plāno uzlabot uzņēmuma konkurētspēju un iepirkumu pārvaldību

Rīga, 1.nov., LETA. Starptautiskās lidostas "Rīga" jaunās valdes prioritātes būs uzņēmuma konkurētspējas celšana Baltijas jūras reģionā, attīstot infrastruktūru un veidojot jaunus pakalpojumus gan pasažieru, gan kravu pārvadātājiem, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Tāpat plānots pievērsties lidostas darba pilnveidošanai iepirkumu un finanšu pārvaldības jomā.

"Starptautiskā lidosta "Rīga" šobrīd ir vadošā Baltijas valstīs, un tai ir laiks savā attīstībā doties uz priekšu. Uzņēmums ir pietiekami spēcīgs, lai sāktu veiksmīgi konkurēt Baltijas jūras reģionā gan pasažieru, gan kravu pārvadājumu jomā," pauda lidostas jaunais valdes priekšsēdētājs Armands Jurjevs.

Viņa ieskatā ir potenciāls attīstīt lidostas un pieguļošo teritoriju infrastruktūru, gan piedāvājot jaunus pakalpojumus esošajiem klientiem, gan piesaistot jaunus. Tāpat būtiska loma lidostas attīstībā ir Latvijas nacionālajai aviokompānijai "airBaltic" un citām lidsabiedrībām, tāpēc to plānus un biznesa ieceres jāņem vērā, lemjot par lidostas attīstību.

Lai attīstītu un veicinātu uzņēmuma darbību, valde arī plāno stiprināt un pilnveidot lidostas "Rīga" iepirkumu un finanšu pārvaldības jomu. Tāpat vadības redzeslokā būs jautājumi, kas skar lidostas ikdienas darba pilnveidošanu, tostarp pasažieru apkalpošanā, jo īpaši drošības jomā.

Lidostas jaunā valde darbu sāka vakar, 31.oktobrī. Tas sastāvā ir valdes priekšsēdētājs Jurjevs un valdes locekles Ilona Līce, Lauma Jenča un Irina Feļdmane.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka Satiksmes ministrija 21.oktobrī kā lidostas "Rīga" akcionāra pārstāve deva piekrišanu padomes lēmumam par uzņēmuma jauno valdi.

Padome lidostas valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu amatiem nominēja pārstāvjus atbilstoši Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) rekomendācijām, ņemot vērā kandidātu profesionalitāti, kompetenci un pieredzi, atzīmē ministrijā.

Jurjevam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze starptautiskā biznesa vidē. Sākotnēji starptautisko pieredzi viņš ieguvis, strādājot par ASV fonda "International Executive Services Corps" direktoru. Viņš bijis arī IBM Latvijas biroja vadītājs un "Telenor Media" grupai piederošo uzņēmumu SIA "Interinfo Latvija" un SIA "Baltic Delfi Internet Search" direktors.

Atbilstoši datubāzes "Firmas.lv" informācijai Jurjevs ir konsultāciju kompānijas "Athena Consulting" vienīgais īpašnieks un valdes loceklis, SIA "Mediate" vienīgais valdes loceklis, līdzīpašnieks un valdes loceklis SIA "AA Partneri", kā arī darbojas biedrības "Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls" vadībā un ir likvidējamā Franču gastronomijas kluba valdes priekšsēdētājs.

Iepriekš viņš ieņēmis amatus Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrībā, nu jau likvidētajā partijā "Jaunlatvija", SIA "Baltic Internet Search" un citos uzņēmumos.

Kāda Armanda Jurjeva vārds figurē arī tā sauktajos Panamas papīros, kur viņš minēts kā Britu Virdžīnu salās reģistrētā uzņēmuma "Kingsrose Books Corporation" akcionārs.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Jurjevs 2008.gadā kandidēja uz Latvijas Televīzijas ģenerāldirektora amatu. Toreiz šim amatam tika izvēlēts Edgars Kots. Savukārt 2009.gadā Jurjeva vārds izskanēja saistībā ar kandidēšanu uz Latvijas Radio ģenerāldirektora amatu.

Lidostas "Rīga" apgrozījums 2015.gadā bija 49 090 248 eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2014.gadā, kad lidostas apgrozījums bija 44 885 457 eiro. Lidostas peļņa pērn bija 1 150 876 eiro salīdzinājumā ar 134 678 eiro peļņu gadu iepriekš.