"Tukuma slimnīcas" kapitāldaļu turētāji apspriedīs iespējamās reformas slimnīcā

Jelgava, 31.okt., LETA. SIA "Tukuma slimnīca" kapitāldaļu turētāju pārstāvji - Tukuma, Engures, Kandavas un Jaunpils novadu pašvaldību vadītāji - plāno apspriest iespējamās reformas ārstniecības iestādē, aģentūru LETA informēja Tukuma novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Priede.

Viņa informēja, ka pašvaldības viedoklis un rīcība saistībā ar Tukuma slimnīcas iespējamo pārprofilēšanu par dienas stacionāru tiks sniegts ne agrāk kā 3.novembrī, pēc četru novada vadītāju tikšanās, kurā tiks apspriests arī šis jautājums.

"Tā kā Tukuma slimnīcas kapitāldaļu turētāji ir visas minētās pašvaldības, tad arī viedoklis tiks pausts tikai pēc savstarpējām sarunām," informēja Priede.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Tukuma novada domei pieder 62% uzņēmuma kapitāldaļu, Kandavas novada domei 18%, Engures novada domei 15%, bet Jaunpils novada domes īpašumā ir 5% kapitāldaļu.

Jau vēstīts, ka Tukuma slimnīcas apkalpotā teritorija ir pārāk plaša, lai pacientus, kuriem nepieciešama neatliekamā palīdzība, laikus nogādātu uz Rīgu vai Jūrmalu, aģentūrai LETA pauda slimnīcas direktore Dzintra Rabkeviča, komentējot Veselības ministrijas iespējamās reformas, ārstniecības iestādi pārprofilējot par dienas stacionāru.

"Mēs esam kategoriski pret šo ieceri un gaidām, kad pie mums ieradīsies ministrijas pārstāvji, vērtēs mūsu darbu un skaidros," atzina Rabkeviča.

Uz ārstniecības iestādi tiek nogādāti pacienti ne tikai no bijušā Tukuma rajona - Tukuma, Jaunpils, Kandavas un Engures novada -, bet arī no Talsu, Rojas novada. "Mums ir divi pansionāti, divi kalni, vasarā daudz atpūtnieku pie jūras, līdz ar to aug sniegtās palīdzības apjoms. Neticu, ka no tik plašas teritorijas stundas laikā var aizvest uz Rīgu. Arī Jūrmala nav risinājums," pauda slimnīcas vadītāja, spriežot, ka pēc reformām Kurzemē neatliekamā palīdzība tiks sniegta vien Liepājā un Ventspilī, līdz ar to pacienti būs zaudētāji.

Tāpat ziņots, ka, tiecoties izveidot efektīvu slimnīcu tīklu, tās nākotnē plānots iedalīt četros līmeņos. Veselības ministrija arī pieļauj, ka slimnīcu tīkla reformas rezultātā daļai mediķu no tām ārstniecības iestādēm, kur kāda nodaļa tiks slēgta vai kāds specifisks pakalpojums vairs netiks sniegts, nāksies pārkvalificēties uz citu medicīnas specialitāti vai arī meklēt darbu citā slimnīcā.