Kompānijas "Capitalia" konsolidētie zaudējumi deviņos mēnešos - 15 000 eiro

Rīga, 28.okt., LETA. Finanšu un investīciju uzņēmums "Capitalia" šogad deviņos mēnešos strādāja ar konsolidētajiem zaudējumiem 15 219 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Savukārt grupas ieņēmumi 2016.gada deviņos mēnešos pieauga par 70,1% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, sasniedzot 662 061 eiro.

"Capitalia" vadība norāda, ka trešajā ceturksnī uzņēmums koncentrēja darbību uz kopējā kredītportfeļa izaugsmi un sagatavošanās darbiem, lai uzlabotu kompānijas darbības efektivitāti un rentabilitāti.

"Uzņēmums šajā ceturksnī nespēja sasniegt mērķi un nodrošināt darbības peļņu pamatā divu apstākļu rezultātā. Pirmkārt, lai nodrošinātu sākto izaugsmes tempu, mēs eksperimentējam (un dažkārt kļūdāmies) ar dažādām reklāmas un klientu piesaistes stratēģijām. Tāpat vairākas vienreizējas izmaksas ir saistītas ar darbības sākšanu Igaunijas tirgū. Izaugsme, kā izrādās, maksā. Otrkārt, mēs šogad piedzīvojām liela Latvijas klienta maksātnespēju, kuras rezultātā mūsu zaudējumi no šī viena darījuma var sasniegt 35 000. Neskatoties uz mūsu rūpīgi izstrādāto kredītu izvērtēšanas politiku, vēloties strādāt ar lielākiem un atpazīstamākiem uzņēmumiem, mēs esam (šajā gadījumā) pievēruši acis uz vairākiem brīdinājuma karogiem. Lieki teikt, ka esam kārtējo reizi pārskatījuši mūsu lēmumu pieņemšanas procesu, lai šādas kļūdas nākotnē neatkārtotos," teikts finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka pateicoties sadarbībai ar savstarpējo aizdevumu platformu "Mintos", ar kuras palīdzību "Capitalia" refinansē apmēram pusi no aktīvā kredītportfeļa, "Capitalia" ir spējusi strauji pakāpties par vienu attīstības slieksni uz augšu. "Mūsu mērķis gada pēdējā ceturksnī ir nostiprināt šo pakāpienu. Mēs aktivizējam un pārskatām sadarbību ar parādu piedziņas pakalpojumu sniedzējiem, atjaunojam mārketinga stratēģiju un stiprinām uzņēmuma bilanci. Runājot par bilances stiprināšanu, esam palielinājuši uzņēmuma pamatkapitālu līdz 500 000 eiro, kā arī gatavojamies jaunu nodrošinātu un arī nenodrošinātu obligāciju izlaišanai," sacīts vadības ziņojumā.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, "Capitalia" mērķis ir noslēgt 2016.gadu ar peļņu un sasniegt miljona eiro apgrozījumu.

2015.gada deviņos mēnešos "Capitalia" grupa strādāja ar peļņu 43 607 eiro apmērā, bet grupas ieņēmumi bija 389 149 eiro.

"Capitalia" ir izveidota 2007.gadā, un tās vienīgais īpašnieks, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Simons Tamuļonis, taču uzņēmums ir akciju sabiedrība, tādēļ tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai. Kompānijas padomes priekšsēdētājs ir finanšu konsultanta "Superia" direktors Mārtiņš Krūtainis.