Plāno izsolīt valstij piederošās "Latvijas Nacionālā autopārvadātāju centra" daļas

Rīga, 28.okt., LETA. Privatizācijas aģentūra (PA) šodien plāno izsolīt valstij piederošos 5% akciju AS "Latvijas Nacionālais autopārvadātāju centrs" kapitālā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Akciju paketes pārdošanas cena un izsoles sākumcena ir noteikta viena eiro apmērā.

"Latvijas Nacionālā autopārvadātāju centra" pamatkapitāls ir 483 000 eiro apmērā, kuru veido 345 000 akciju 1,4 eiro nominālvērtībā. Valstij pieder 17 250 "Latvijas Nacionālā autopārvadātāju centra" akciju.

Akciju paketes izsole plānota plkst.14.

2015.gadā "Latvijas Nacionālais autopārvadātāju centrs" ieņēmumus neguva. Pagājušā gada beigās kompānijas pašu kapitāls bija negatīvs - mīnus 6560 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Latvijas Nacionālā autopārvadātāju centra" lielākais īpašnieks ir Valdemārs Vaļkuns (19,31%) un viņam pastarpināti piederošā kompānija SIA "Valdo V" (65,69%). Kompānijas "Valdo V" īpašnieks ir Vaļkunam piederošā SIA "Voldemārs" (99,3%), kas ir viens no lielākajiem Latvijas pārtikas preču vairumtirdzniecības uzņēmumiem - tas piedāvā miltus, putraimus, sieru, eļļas un margarīnu ar zīmoliem "Valdo", "Tautas", "Draugu", "Pepi", "Lola" un "De Mare". Uzņēmums nodarbojas arī ar nekustamā īpašuma iznomāšanu un loģistikas, noliktavas un fasēšanas pakalpojumu sniegšanu.