Aptauja: 88% Latvijas iedzīvotāju izmanto interneta pieslēgumu spēļu spēlēšanai

Rīga, 25.okt., LETA. Absolūtais vairākums jeb 88% Latvijas interneta lietotāju pieslēgumu izmanto dažādu spēļu spēlēšanai, liecina interneta un kabeļtelevīzijas operatora "Baltcom" veiktā Latvijas interneta lietotāju aptauja.

Galvenokārt interneta lietotāji spēlē datorspēles, vienlaikus 7% respondentu norāda, ka spēlēm izmanto spēļu konsoles.

Pavisam maza Latvijas iedzīvotāju daļa jeb 3% aptaujāto norāda, ka spēles datorā vai mobilajā telefonā neizmanto, taču vēl 5% respondentu uzsver, ka izmanto mobilo spēļu aplikācijas vai datorspēles, kurām nav nepieciešams interneta pieslēgums.

"Teju jebkurš interneta lietotājs izmanto pieslēgumu spēlēm - neatkarīgi no tā, vai tās ir vienkāršas spēles internetā, vai modernas videospēles. Lai nodrošinātu iespēju to darīt bez tīkla pārrāvumiem, telekomunikāciju operatoriem jāizprot interneta izmantošanas paradumi un jānodrošina augstas kvalitātes savienojums," norāda "Baltcom" valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns.

Arī 69% Latvijas interneta lietotāju apstiprina, ka viņus kaitina, ja skatīties video vai spēlēt datorspēles augstākajā kvalitātē traucē interneta pārrāvumi vai nepietiekams ātrums.

"Pēdējos gados "Baltcom" būtiski uzlabojis gan tīkla kvalitāti, gan tā ātrumu, un, pateicoties ieguldītajam darbam, 2016.gada sākumā uzņēmums saņēma "Speedtest" apbalvojumu kā ātrākā interneta pakalpojuma sniedzējs Latvijā," uzsvēra Buasēns.

Aptauja veikta laika posmā no 29.septembra līdz 6.oktobrim. Kopumā aptaujāti 527 Latvijas interneta lietotāji.

"Baltcom" dibināts 1991.gadā, un 25 gadu laikā uzņēmums kļuvis par vienu no lielākajiem elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējiem Latvijā. "Baltcom" saviem klientiem nodrošina ātrgaitas optisko internetu, interaktīvo televīziju, telefonsakarus un elektrības pakalpojumus.

"Baltcom" pērn par 10% audzējis apgrozījumu - līdz 17,2 miljoniem eiro, bet strādājis ar 7,3 miljonu eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

SIA "Baltcom" pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētajam "Rpax One S.A.". Jūnija sākumā 28,5% "Rpax One S.A." kapitāla iegādājies ASV investīciju kompānijai "Providence Equity Partners" piederošais mobilo telekomunikāciju operators "Bite Latvija".

"Baltcom" vairākuma akcionāri caur "Rpax One S.A." ir kompānijas "Ardian" un "Resource Partners".