Par oficiālo "Caterpillar" pārstāvi Latvijā kļuvis Šveices uzņēmums "Avesco"

Rīga, 17.okt., LETA. Industriālās tehnikas ražotāja "Caterpillar Inc.", drupināšanas iekārtu ražotāja "Metso Minerals Inc." un būvniecības tehnoloģiju ražotāja "Sitech" pārstāvniecību Baltijas valstīs ir pārņēmis Šveices koncerns "Avesco AG", aģentūru LETA informēja "Avesco" pārstāve Elīna Avota.

Kopš 1999.gada "Caterpillar Inc." Latvijā pārstāvēja Somijas "Wihuri" grupas meitasuzņēmums SIA "Witraktor", bet no 1.oktobra "Caterpillar", "Metso" un "Sitech" produktu pārstāvniecību Baltijas valstīs, tostarp visus sniegtos pakalpojumus, ir pārņēmis "Avesco AG", iegādājoties no "Wihuri" tā meitasuzņēmumus Baltijas valstīs.

Līdz ar to "Caterpillar", "Metso" un "Sitech" pārstāvja Latvijā jaunais nosaukums ir SIA "Avesco". Uzņēmums turpinās nodrošināt šo zīmolu tehnikas un iekārtu tirdzniecību un nomu, oriģinālo rezerves daļu piegādes un servisa pakalpojumus.

"Avesco" mērķis Latvijā nākamajos gados ir paplašināt zīmolu "Caterpillar", "Metso" un "Sitech" pakalpojumu pieejamību un pilnveidot klientu apkalpošanu, par prioritāti izvirzot klientu intereses un vajadzības. "Avesco" ir pārņēmis "Witraktor" darbiniekus. "Witraktor" noslēgtie klientu apkalpošanas, sadarbības un atbalsta līgumi, kā arī citas saistības paliek spēkā ar līdzšinējiem nosacījumiem.

"Avesco AG" ir "Caterpillar" oficiālais pārstāvis Šveicē vairāk nekā 85 gadus. Uzņēmums ir dibināts 1869.gadā. "Caterpillar" pārstāvniecībā Šveicē strādā aptuveni 600 darbinieku. Uzņēmuma galvenā mītne atrodas Langentālē. 2015.gadā "Avesco AG" Šveicē pārdeva 3000 jaunas un 800 lietotas tehnikas vienības un nodrošināja 50 000 tehnikas nomas līgumu izpildi.

"Witraktor" ("Avesco") pērn strādāja ar 17,486 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 593 564 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.