"DNB banka" piešķir 4,5 miljonus eiro Liepājas uzņēmumam "Laskana"

Rīga, 12.okt., LETA. "DNB banka" septembrī piešķīrusi 4,5 miljonu eiro aizdevumu Liepājas meža nozares uzņēmumam "Laskana" sekmīgas uzņēmējdarbības attīstības nodrošināšanai.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas uzņēmuma SIA "Laskana" valdes loceklis Krišjānis Vēsmiņš paziņojumā medijiem informē, ka sadarbība ar banku sniedz uzņēmumam iespēju palielināt apgrozījumu, veicināt konkurētspēju un sasniegt jaunus mērķus. Uzņēmums patlaban turpina sāktos projektus.

Kā būtisku notikumu Vēsmiņš atzīmē lēmumu mainīt "Laskanas" meitasuzņēmuma "Laskana-Logistic" nosaukumu uz "Laskana-mežs", lai pilnīgāk atspoguļotu uzņēmuma pamatdarbību un veicinātu konkurētspēju.

"Laskana" ir Latvijas un Zviedrijas kopuzņēmums, kas strādā kokmateriālu tirdzniecības jomā. Kokmateriāli tiek realizēti Skandināvijā un citās valstīs. Uzņēmums arī nodrošina mežistrādes, mežu apsaimniekošanas un kokmateriālu transporta pakalpojumus visā Latvijā, kā arī stividoru, kuģu aģentēšanas un industriālās tehnikas pakalpojumus Liepājas ostā.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Laskana" 2015.gadā strādāja ar 12,13 miljonu eiro apgrozījumu un 125 029 eiro peļņu. "Laskanas" lielākie akcionāri ir Zviedrijas uzņēmums "Ruthstrom Holding" (50%) un AS "LBA Holding" (20,79%). "Laskanas" meitasuzņēmumi ir SIA "Laskana-Logistic" un SIA "LaDex".