"Rietumu bankas" līdzšinējais valdes loceklis Renāts Lokomets turpmāk būs bankas padomes konsultants

Rīga, 12.okt., LETA. "Rietumu bankas" līdzšinējais valdes loceklis Renāts Lokomets turpmāk būs bankas padomes konsultants, teikts "Rietumu bankas" sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

"Viens no līdzšinējiem bankas valdes locekļiem Lokomets paziņoja par valdes locekļa amata atstāšanu, un turpinās darbu bankā padomes konsultanta amatā," teikts paziņojumā biržai.

Atbilstoši "Firmas.lv" datiem Lokomets atstājis "Rietumu bankas" valdes locekļa amatu septembra sākumā.

Jau vēstīts, ka "Rietumu bankas" padome 5.oktobrī papildināja bankas valdes sastāvu. Bankas valdē darbu turpina valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Pankovs, kā arī valdes locekļi Ruslans Stecjuks, Rolfs Fulss, Jevgeņijs Djugajevs un Iļja Suharenko, savukārt no jauna valdē iecelts Aleksandrs Vološins, Nataļja Perhova un Jeļena Buraja.

Pēc aktīvu apmēra "Rietumu banka" ir trešā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākie akciju īpašnieki ir Latvijas "Esterkin Family Investments" (33,12%), Maltas kompānija "Boswell (International) Consulting Limited" (33,11%), kā arī Latvijas "Suharenko Family Investments" (17,34%). Pēc "Firmas.lv" datiem, "Esterkin Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Leonids Esterkins, bet "Suharenko Family Investments" vienīgais īpašnieks ir Arkādijs Suharenko.