"Lursoft IT" apgrozījums pērn sarūk par 10,5%

Rīga, 11.okt., LETA. Informācijas tehnoloģiju ( IT) izstrādes un informācijas pakalpojumu sniedzējs "Lursoft IT" pagājušajā gadā strādāja ar 2,031 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 10,5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 1,1% un bija 199 008 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotais finanšu pārskats.

"Lursoft IT" vadības ziņojumā pagājušā gada apgrozījuma kritums skaidrots ar ieņēmumu samazināšanos no datorprogrammu izstrādes un uzturēšanas. Savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas ir palielinājusies gandrīz par 2%, līdz ar to uzņēmuma efektivitāte ir uzlabojusies. Tāpat pērn samazinājās kompānijas ražošanas un pārdošanas izmaksas.

Vienlaikus kompānijas vadība pauž, ka "Lursoft IT" darbība pērn bijusi sekmīga. Uzņēmuma valde uzskata, ka kompānijas finansiālais stāvoklis ir stabils.

Šogad uzņēmums plāno palielināt peļņu, tādēļ "Lursoft IT" meklē jaunus noieta tirgus un sadarbības partnerus. Tāpat kompānija šogad iecerējusi paplašināt pakalpojumu sortimentu. "Lursoft IT" valde arī uzskata - ja patērētāju pirktspēja 2016.gadā nesamazināsies, uzņēmums turpinās sekmīgi attīstīties.

Jau vēstīts, ka "Lursoft IT" 2014.gadā strādāja ar 2,268 miljonu eiro apgrozījumu un 196 876 eiro peļņu.

"Lursoft IT" pamatdarbības veids ir datu apstrādes pakalpojumi, programmēšana un programmatūru izstrāde, apkalpošana, konsultēšana un uzturēšana. Uzņēmums nodarbojas ar Latvijas Uzņēmumu reģistra kārtoto reģistru, daudzu citu datubāzu un pašu uzkrāto un izveidoto datubāzu informācijas izplatīšanu un datu apstrādes pakalpojumiem.

Kompānijas lielākais īpašnieks ir Einārs Ernestsons (50%), savukārt Ainaram Brūvelim un Verneram Hilam katram pieder pa 25% uzņēmuma kapitāldaļu.