Saeimas komisija plāno uzklausīt Velmeru un Rungaini par "Liepājas metalurga" pārdošanu

Rīga, 11.okt., LETA. Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija šodien plāno uzklausīt AS "Liepājas metalurgs" maksātnespējas administratoru Haraldu Velmeru un uzņēmuma pārdošanas konsultantu, investīciju baņķieri un "Prudentia" partneri Ģirtu Rungaini.

Komisijas sēde notiks plkst.12.30.

Velmers bija uzaicināts jau uz 4.oktobra komisijas sēdi, taču nevarēja ierasties.

Deputāti vēlas dzirdēt Velmera un Rungaiņa skaidrojumu par maksātnespējīgā "Liepājas metalurga" pārdošanas procesu un to, kāpēc par pircēju tika izvēlēts tieši Ukrainas uzņēmums "KVV Group", kura darbība uzņēmumu jau atkal ir novedusi līdz maksātnespējai.

Deputātus interesē arī skaidrojums par atlīdzību, kuru par "Liepājas metalurga" pārdošanu saņēma Velmers un Rungainis, kā arī tas, kāpēc vispār izmaksāta atlīdzība par "slikti izdarītu darbu".

Kā ziņots, Liepājas tiesa 16.septembrī pasludināja "KVV Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu.

"KVV Liepājas metalurga" administrators Guntars Koris sācis pieņemt maksātnespējīgā uzņēmuma kreditoru prasījumus. Kreditori savus prasījumus var pieteikt līdz 21.oktobrim.

Patlaban notiek maksātnespējīgā "KVV Liepājas metalurgs" mantas inventarizācija. To plānots pabeigt oktobrī, kam sekos uzņēmuma mantas pārdošanas plāna izstrāde un saskaņošana ar kreditoriem.

Kā ziņots, "Liepājas metalurga" administrators Velmers 2014.gadā atlīdzībā saņēmis 1 030 095 eiro, liecina "Firmas.lv" publicētais uzņēmuma gada pārskats. Administrators 2013.gadā atlīdzību par savu darbu nesaņēma.