papildināta, precizēta - ''Sadales tīkls'' par 33,7 miljoniem eiro pirks elektrību no Lietuvas tirgotāja ''Geton Energy''

(Precizēts virsraksts un 1.rindkopa, papildināta visa ziņa.)

Rīga, 6.okt., LETA. AS "Sadales tīkls" par 33,7 miljoniem eiro pirks elektrību no Lietuvas tirgotājas SIA "Geton Energy", liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

"Sadales tīkls" bija izsludinājis konkursu par elektroenerģijas piegādi "Sadales tīkla" vajadzībām.

Iepirkumā priekšroka tika dota saimnieciski visizdevīgākajam piedāvājumam. Tiesības piegādāt elektrību "Sadales tīklam" ieguva "Geton Energy", vienlaikus "Sadales tīkls" slēgs rezerves līgumu ar AS "Latvenergo".

"Sadales tīklā" aģentūrai LETA skaidroja, ka uzņēmums elektroenerģiju iegādāsies no "Geton Energy". Kopējā elektrības iepirkuma summa būs atkarīga no elektroenerģijas biržas cenas, un tā nedrīkstēs pārsniegt kopējo iepirkuma summu, kas ir 33,7 miljoni eiro.

Savukārt ar "Latvenergo" tiks slēgta rezerves vispārīgā vienošanās, kas stāsies spēkā gadījumā, ja "Geton Energy" nespēs pildīt noslēgtās vispārīgās vienošanās nosacījumus.

Jau ziņots, ka Lietuvas valsts enerģētikas grupas "Lietuvos energija" uzņēmums, kas tirgo elektroenerģiju patērētājiem Latvijā, pērn būtiski audzēja apgrozījumu. "Geton Energy" apgrozījums 2014.gadā bija 1,35 miljoni eiro, bet 2015.gadā tas pieauga līdz 4,95 miljoniem eiro, liecina SIA "Firmas.lv" informācija. Būtiski augusi arī uzņēmuma peļņa - no 309 eiro 2014.gadā līdz 176 445 eiro pērn.

"Geton Energy" pērn konkursa kārtībā ieguva tiesības pārdot elektroenerģiju Jelgavas pilsētas domei un Liepājas pilsētas pašvaldībai. Šogad uzņēmums ieguvis tiesības tirgot elektrību Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus", vairākām pašvaldībām un reģionālo pašvaldību uzņēmumiem.

"Geton Energy" darbu Latvijā sāka 2013.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 28 457 eiro. Visas daļas pieder Lietuvas uzņēmumam "Energijos tiekimas", kas ir Lietuvas lielākā elektroenerģijas ražotāja un lielākā elektroenerģijas piegādātāja "Lietuvos energija" meitasuzņēmums.