Rīgā atklās izdevniecības "Lauku Avīze" izdoto grāmatu "Latvisks dārzs"

Rīga, 6.okt., LETA. Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas Ziemas dārzā, Rūpniecības ielā 21, atklās izdevniecības "Lauku Avīze" izdoto grāmatu "Latvisks dārzs", aģentūru LETA informēja AS "Lauku Avīze" sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rumka.

Viņa pastāstīja, ka izdevniecība "Lauku Avīze" ir laidusi klajā Salaspils Nacionālā botāniskā dārza direktora Andreja Svilāna, Salaspils Nacionālā botāniskā dārza speciālistes Ilmas Neretas un ainavu arhitektes Ievas Kraukles veidoto praktisko rokasgrāmatu "Latvisks dārzs", kura ir palīgs lauku sētas saimniekam, gan pilsētniekam mājas īpašniekam, kā izvēlēties kokus, dārza robežu, dzīvžogu un aleju stādījumiem, kā stādīt augļudārzu, lai tas ne tikai dekoratīvi izskatītos ziedēšanas laikā, bet arī dotu labu ražu.

Tāpat grāmatā iespējams uzzināt, kas jāņem vērā, stādot košumkrūmus ap māju vai lauku sētā, veidojot puķu dārzu un dobes un izvēloties šķirnes - sākot no ziemcietēm, divgadīgajām un vasaras puķēm. Grāmatā būs arī pastāstīts par to, kā iekārtot dārzu, lai tas būtu ērts un viegli kopjams ikdienā, kā plānot tā zonējumu un izvēlēties piemērotākās dārza virsmas (celiņus, kāpnes, zālienu), kā arī rastas atbildes uz citiem jautājumiem.

Izdevniecība "Lauku Avīze", kas nodarbojas arī ar periodiskā izdevuma "Latvijas Avīze" izdošanu, ir dibināta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 25 000 latu (35 600 eiro). Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju izdevniecība pieder kompānijai "Ventbunkers". Uzņēmums ir akciju sabiedrība, tādēļ tam Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai.