"DNB banka" piešķir viesnīcai "Radisson Blu Daugava" 9,5 miljonus eiro kredītsaistību refinansēšanai un renovācijai

Rīga, 4.okt., LETA. "DNB banka" piešķīrusi viesnīcai "Radisson Blu Daugava Hotel" 9,5 miljonu eiro finansējumu, kas tiks izmantots viesnīcas kredītsaistību refinansēšanai un viesnīcas iecerēto renovācijas plānu īstenošanai.

Renovācijas darbi notiks pakāpeniski, un to laikā viesnīca tiks pilnībā atjaunota, teikts paziņojumā medijiem.

"Paredzams, ka plānotā renovācija nostiprinās viesnīcas vadošo pozīciju Rīgā kā biznesa, tā atpūtas ceļotāju segmentā," viesnīcas īpašnieku vārdā ieceres komentē uzņēmuma "Beacon Hospitality Partners LLC" pārstāvis Roberts Volters.

Kā ziņots, saskaņā ar "Firmas.lv" datiem viesnīcas "Radisson Blu Daugava" īpašnieces SIA "Polar Bek Daugava" apgrozījums pagājušajā gadā bija 7,317 miljoni eiro, kas ir par 6,9% vairāk nekā 2014.gadā, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 19,1% un bija 339 056 eiro.

Uzņēmuma pagājušā gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2015.gads viesnīcai kopumā bija ļoti veiksmīgs saistībā ar Rīgā notiekošajiem Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pasākumiem. "Ņemot vērā ilggadējo pieredzi valdības delegāciju izmitināšanā un atrašanos līdzās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkai, viesnīca tika izvēlēta par prioritāro naktsmītni delegātiem," teikts kompānijas vadības ziņojumā.

Uzņēmuma vadība arī informē, ka vidējais viesnīcas noslogojums 2015.gadā bija 58,2%, kas ir augstāks nekā gadu iepriekš, kad viesnīcas noslogojums bija 53,4%. Ieņēmumi par pieejamo numuru palielinājās par 13,7%, salīdzinot ar 2014.gadu. Savukārt ieņēmumi no ēdienu, dzērienu un konferenču nodaļām samazinājās par 6%, kas lielā mērā bija saistīts ar faktu, ka prezidentūras pasākumi tika organizēti Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur notika arī maltītes.

"Radisson Blu" un "Park Inn by Radisson" zīmolus pārvalda starptautisks viesnīcu uzņēmums "Rezidor Hotel Group".