"KPMG Baltics" konsultēs valsti par turpmāko rīcību ar "Lattelecom" un LMT valsts kapitāla daļām

Rīga, 30.sept., LETA. Auditorkompānija SIA "KPMG Baltics" konsultēs valsti par turpmāko rīcību ar SIA "Lattelecom" un SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) valsts kapitāla daļām, aģentūru LETA informēja Privatizācijas aģentūrā (PA).

Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, "KPMG Baltics" uzvarējis PA slēgtajā iepirkumā par valsts stratēģijas rīcībai ar "Lattelecom" un LMT kapitāla daļām izstrādi. Kopumā konkursā bija pieteikušies pieci pretendenti, taču "KPMG Baltics" piedāvājums bija par viszemāko cenu.

Minēto stratēģiju auditorkompānija piedāvā izstrādāt par 179 400 eiro.

PA pārstāvis Guntis Kārkliņš aģentūrai LETA skaidroja, ka patlaban tiek gatavots ziņojums par slēgtā konkursa rezultātiem, kas tiks iesniegts izskatīšanai Ministru kabineta sēdē. Pēc attiecīgā Ministru kabineta lēmuma PA plāno noslēgt līgumu ar izvēlēto konsultantu par izpētes veikšanu.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada 20.novembrī tika saņemts LMT un "Lattelecom" apvienošanas piedāvājums no "TeliaSonera". Taču šā gada aprīlī valdība nolēma, ka LMT un "Lattelecom" turpinās darbu kā līdz šim - atsevišķi.

Valdība arī vienojās piesaistīt neatkarīgu starptautisku konsultantu, kas veiks makroekonomisko, mikroekonomisko un sociālekonomisko izpēti par turpmāko rīcību ar "Lattelecom" un LMT valsts kapitāla daļām, izskatot visus iespējamos rīcības variantus un novērtējot katra varianta stiprās un vājās puses.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Sonera Holding B.V." uzņēmumā LMT pieder 24,5% kapitāldaļu, "Telia Company AB" - 24,5%, SIA "Lattelecom" pieder 23%, VAS "Latvijas radio un televīzijas centrs" - 23%, bet Privatizācijas aģentūrai - 5%.

Savukārt uzņēmuma "Lattelecom" 51% kapitāldaļu pieder Privatizācijas aģentūrai, bet 49% - Dānijā reģistrētajai kompānijai "Tilts Communications".