No "Pasažieru vilciena" aizgājušais Bremze turpmāk vadīs "Baltijas ekspresi"

LETA, 30.sept., LETA. No AS "Pasažieru vilciens" aizgājušais valdes loceklis Māris Bremze kļuvis par AS "Baltijas ekspresis" valdes priekšsēdētāju, liecina "Firmas.lv" dati.

Viņš jaunajā amatā stājies šodien.

Bremze "Pasažieru vilciena" valdes locekļa amatā bija kopš 2014.gada jūlija. Pirms tam viņš strādājis vairākos AS "Latvijas Dzelzceļš" koncerna uzņēmumos. Vienlaikus Bremze ir vienīgais īpašnieks SIA "Vadības risinājumi".

Neoficiālās sarunās ar aģentūru LETA nozarei pietuvināti cilvēki iepriekš atklāja, ka Bremzes aiziešana no "Pasažieru vilciena" varētu būt saistīta ar ieilgušo elektrovilcienu iepirkumu. Bremze, kurš lielā mērā kūrējis jauno elektrovilcienu iepirkumu, tiek raksturots kā principiāls cilvēks. Viņš ieguldījis lielu darbu jaunajā iepirkumā, tā otrajai kārtai kvalificējušies pieci pretendenti, kas ir ļoti atzīstams skaits, taču otrā kārta joprojām nav sākta tehnisku iemeslu dēļ, un iepirkums "muļļājas uz vietas".

Avoti pieļāva, ka Bremzem varētu būt izvirzītas neizpildāmas prasības saistībā ar elektrovilcienu iegādi un, iespējams, iepirkums varētu tikt izbeigts bez rezultātiem, lai sāktu jaunu, kurā varētu pieteikties kāds Satiksmes ministrijas saimniekiem tīkamāks pretendents.

Tāpat baumu līmenī jau bija dzirdēts par Bremzem izteiktu darba piedāvājumu kādā privātā nozares kompānijā.

"Baltijas ekspresis" ir privāts licencēts dzelzceļa kravu pārvadātājs, kas piedāvā tranzīta kravu pārvadājumu pakalpojumus kopš 2003.gada. Atbilstoši uzņēmuma 2015.gada gada pārskatam kompānija pieder AS "Ventbunkers" (62,79%), AS "Kālija parks" (20,56%), AS "Ventspils tirdzniecības osta" (16,23%), SIA "Ventplac" (0,39%) un Ivaram Sormulim (0,03%).

"Baltijas ekspresis" pērn strādāja ar 39 869 693 eiro apgrozījumu un guva 4 502 816 peļņu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 154 072 eiro.