Mediju aģentūras "Dentsu Aegis Network Latvia" apgrozījums pērn pieaug par 16,7%

Rīga, 26.sept., LETA. Mediju aģentūra SIA "Dentsu Aegis Network Latvia" (iepriekš "Carat") pērn strādāja ar 4,663 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 11 988 eiro, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā klāstīts, ka pērn reklāmas tirgū bija vērojama atsevišķu reklāmas segmentu straujāka attīstība, piemēram, interneta un digitālo mediju attīstība. Joprojām lielākais mediju segments gan Latvijas tirgū kopumā, gan arī "Dentsu Aegis Network Latvia" darbībā ir televīzija. Kompānija pērn centās noskaidrot, ko nepieciešams darīt, lai uzlabotu esošo klientu servisu.

Tāpat pērn kompānija strādāja pie jaunu klientu piesaistes, esošo klientu efektīvas komunikāciju stratēģijas attīstības, izmantojot tradicionālo un digitālo mediju ekosistēmu, komandas profesionālas izaugsmes un speciālistu apmācības.

Pērn notika darbs arī pie uzņēmuma reorganizācijas procesa - apvienošanās rezultātā ar uzņēmumu "Vizeum" kompānija izveidoja vienu uzņēmumu "Dentsu Aegis Network Latvia", vienlaicīgi saglabājot esošos mediju aģentūras zīmolus "Carat" un "Vizeum".

2016.gada 4.janvārī uzņēmums pabeidza reorganizācijas procesu, kura ietvaros "Vizeum" tika pievienota "Carat", turpmāk izveidojot vienu juridisko uzņēmumu "Dentsu Aegis Network Latvia". Mediju aģentūras "Crat" un "Vizeum" saglabāja savus zīmolus, esošās komandas un klientu portfeli, stratēģisko plānošanu un pakalpojumu klāstu. "Ņemot vērā esošos kompāniju uzņēmējdarbības rezultātus un tās potenciālu Baltijas reģionā, uzņēmumu reorganizācija samazinās administratīvās izmaksas, ļaus efektīvāk izmantot uzņēmuma aktīvus un gūt peļņu nākamajā gadā," norāda kompānijas vadība.

2014.gadā uzņēmums strādāja ar 3,997 miljonu eiro apgrozījumu un 28 681 eiro zaudējumiem.

SIA "Dentsu Aegis Network Latvia" dibināta 1997.gadā. Tās pamatkapitāls ir 8821 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam AS "Aegis Media Central Services".