precizēta - "HansaMatrix" kopš pērnā gada jūlija apgrozījis 14,6 miljonus eiro

(21.septembra ziņā precizēts apgrozījuma un EBITDA laika periods.)

Rīga, 22.sept., LETA. Augsto un intelektuālo tehnoloģiju ražotāja AS "HansaMatrix" no pērnā gada jūlija līdz šī gada jūnijam apgrozījis 14,6 miljonus eiro, virtuālajā konferencē sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis.

Viņš arī informēja, ka uzņēmuma peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas jeb EBITDA šajā laika periodā bijusi 2,369 miljoni eiro.

2015.gadā uzņēmuma konsolidētais auditētais apgrozījums bija 13,353 miljoni eiro, bet koncerna peļņa bija 1,082 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Savukārt 2016.gada pirmajā pusgadā "HansaMatrix" koncerna apgrozījums bija 7,387 miljoni eiro, kas ir par 20% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā, bet koncerna peļņa bija 138 476 eiro, kas ir četrkārtīgs kritums.

"HansaMatrix" lielākie akcionāri ir Osmanim pilnībā piederošais uzņēmums "Macro Rīga" ar 64,83% no pamatkapitāla, komandītsabiedrība "FlyCap Investment Fund I AIF" ar 22,08%, kā arī "Swedbank" pensiju fondi ar 6,42%.

"HansaMatrix" ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un pilnu ražošanas pakalpojumu, datu tīklu iekārtu, lietu interneta, industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Kompānijas divās ražotnēs tiek nodarbināti aptuveni 350 darbinieki. Kompānijas akcijas tiek kotētas biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.