Lietotne "Monea" izstrādājusi jaunu pakalpojumu - rēķinu samaksa

Rīga, 22.sept., LETA. Pašmāju sīkmaksājumu mobilā lietotne "Monea" saviem klientiem sāk piedāvāt jaunu pakalpojumu - ar aplikācijas palīdzību samaksāt dažādu Latvijas pakalpojumu sniedzēju rēķinus.

Pašlaik ar mobilo aplikāciju "Monea" iespējams samaksāt šādu pakalpojumu sniedzēju rēķinus: "Latvijas Gāze", "Lattelecom", "Bite Latvija", "Latvijas Mobilais telefons", "Tele2" un citu.

"Lai gan aplikācijas "Monea" pamatfunkcija ir nodrošināt naudas pārskaitīšanu visiem lietotāja telefongrāmatas kontaktiem vien dažu minūšu laikā, arī citu ikdienā veicamu darbību vienkāršošana jau kopš aplikācijas pirmsākumiem ir bijis viens no mūsu galvenajiem mērķiem," paziņojumā medijiem skaidro "Monea" līdzdibinātājs Mārtiņš Kalniņš.

Līdzās rēķinu samaksas pakalpojumam tuvākajā laikā plānots ieviest arī papildu pakalpojumu - iespēju "Monea" klientiem pieteikties rēķinu saņemšanai no pakalpojumu sniedzēja. Tas nozīmē, ka klients varēs izvēlēties, kuru pakalpojumu sniedzēju rēķinus vēlas saņemt un arī apmaksu veikt ar "Monea" aplikācijas starpniecību.

Tālākie "Monea" plāni saistīti ar attīstību Eiropā. Ar šī gada septembri aplikācijas "Monea" dibinātāji sākuši investīciju A kārtas palielināšanu ar mērķi nākamajā gadā sākt šī pakalpojuma eksportu, tādējādi ieejot citos Eiropas valstu tirgos.

Latvijā mobilo aplikāciju "Monea" var izmantot "Swedbank", "SEB bankas", bankas "Citadele" un "Nordea" bankas klienti.

Par naudas pārskaitīšanu, izmantojot "Monea" lietotni, jāmaksā komisijas maksa 2% procentu apmērā no katras transakcijas summas, taču noteikta minimālā un maksimālā summa par vienu transakciju. Ja pārskaitījums tiek veikts "Monea" definētajam saņēmējam/pakalpojumu sniedzējam sadaļā "Rēķini", "Monea" piemēro fiksētu komisiju 2% apmērā no pārskaitījuma summas.

Lietotni "Monea" attīsta uzņēmums SIA "Monetizator", kas reģistrēts 2013.gada decembrī. "Monetizator" saņēmis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licenci maksājumu iestādes darbībai.

Pērn uzņēmums attīstībai piesaistīja finansējumu vairāk nekā viena miljona eiro apmērā.

"Firmas.lv" datubāze liecina, ka pašlaik uzņēmuma "Monetizator" īpašnieki ir riska kapitāla pārvaldītājs komanditsabiedrība "Expansion Capital fund AIF" (26%), Gatim Kokinam piederošs uzņēmums SIA "Apoga konsultācijas" (17,26%), Mārtiņš Kalniņš (15,94%), Ance Kalniņa (12,34%), Mārtiņš Bērziņš (8,45%), Armandam Garkānam piederošais uzņēmums SIA "Nule 19" (10%) un uzņēmumam "Callidus Capital" piederošā SIA "CCINV005" (10%).

"Monetizator" pērn apgrozīja 2435 eiro un strādāja ar 210 740 eiro zaudējumiem.