Papildināta - "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" izveidojusi trīs jaunas meitaskompānijas

(Pievienota 6.rindkopa)

Rīga, 20.sept., LETA. Vilcienu remontētājs AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" izveidojusi trīs jaunas meitaskompānijas - SIA "DL metal", SIA "LogKom" un SIA "LokRem", liecina "Firmas.lv" informācija.

Visu triju jaundibināto meitaskompāniju pamatkapitāls ir 2800 eiro, un "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" ir to vienīgā īpašniece.

Tāpat visu triju jaundibināto kompāniju valdē iecelts "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" valdes priekšsēdētājs Aivars Keskula (Aivar Keskuela). Vienlaikus "DL metal" valdē iecelts arī Edvards Rimskis (Edvardas Rimskis), "LogKom" valdē - Mals Margus, bet "LokRem" valdē kopā ar Keskulu strādās Vladimirs Kirsanovs.

Komercreģistrā jaundibinātās kompānijas iegrāmatotas šodien.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcai" ir arī meitaskompānijas SIA "Instruments", SIA "SPZČ", SIA "Elap", SIA "Ritrem", SIA "Krāsotājs" un SIA "Remenergo".

Vienlaikus "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" kopš septembra sākuma vairs nav īpašiece trim citām kompānijām, proti, par kompāniju SIA "DL Metalworking", SIA "DL lokomotīve" un SIA "Loģistika" vienīgo īpašnieku kļuvis Lietuvas pilsonis Darjus Macijausks (Darius Macijauskas). Minētās kompānijas šodien mainījušas arī nosaukumus atiecīgi uz "Besonders", "Promotor AZ" un "Gedankers".

Jau vēstīts, ka "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" koncerns šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 6,168 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,7% mazāk nekā 2015.gada attiecīgajā laika periodā, un cieta zaudējumus 1,458 miljonu eiro apmērā, kas ir par 9,8% vairāk nekā pērn sešos mēnešos.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" lielāko īpašnieku vidū ir Igaunijas uzņēmums "Skinest Rail" - 47,97%, kā arī Krievijas transporta kompānijas "Severstaļtrans" uzņēmumu grupā ietilpstošais Igaunijas uzņēmums "Spacecom", kam pieder 25,27%. Kompānijas akcijas kotē "Nasdar Riga" Otrajā sarakstā.