Grāmatu izdevēja "Lielvārds" apgrozījums pērn kāpis par 29,2%

Rīga, 19.sept., LETA. Grāmatu izdevējs "Lielvārds" pērn strādāja ar 1,704 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 29,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 53 506 eiro pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Uzņēmuma gada finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn kompānijai izdevās palielināt ieņēmumus no mācību satura produktu pārdošanas. "Mērķtiecīga, mūsdienīgam mācību procesam un inovācijām poligrāfiska un digitāla satura sinerģijā balstīta produktu attīstības stratēģija gan iepriekšējos gados, gan pārskata periodā kopā ar klientorientētu pasūtījumu un piegādes nodrošināšanu ir pamats arī kopējam apgrozījuma pieaugumam, tai skaitā mācību līdzekļu un izglītības tehnoloģiju produktu grupās," teikts kompānijas vadības ziņojumā.

Kompānijas vadība arī atzīst, ka uzņēmuma sekmīga un rezultatīva darbība ir tieši atkarīga no izglītības iestādēm pieejamo finanšu resursu apmēra, ko pērn pašvaldības un izglītības iestādes vairāk tērēja, lai nodrošinātu mācību literatūru. Vienlaikus arī 2015.gadā izglītības iestāžu rīcībā nav bijis pietiekami finanšu resursu kvalitatīvai izglītībai nepieciešama mūsdienīga mācību procesa nodrošināšanai.

2015.gadā kompānija turpināja investēt jaunu produktu attīstībā un tradicionālo mācību satura nodrošinājuma produktu pilnveidē, kā arī jaunu, konkurētspējīgu digitālu mācību līdzekļu piedāvājuma veidošanā. Tāpat pērn tika attīstīta "Lielvārda" digitālās bibliotēkas platforma.

Kompānijas vadība norāda, ka tālākas "Lielvārda" attīstības pamatelementi 2016.gadā ir tradicionālo un moderno mācību līdzekļu integrācija mūsdienīgā mācību vidē, koncentrēšanās uz uzņēmuma piedāvāto risinājumu priekšrocībām skolēnu mācību sasniegumu uzlabošanā, veicinot motivāciju mācīties.

SIA "Lielvārds" pērn strādāja ar 1,319 miljonu eiro apgrozījumu un 111 855 eiro zaudējumiem.

"Lielvārds" ir dibināts 1992.gadā, un tā pamatkapitāls ir 14 220 eiro. Lielākā daļa - 55% - uzņēmuma kapitāldaļu pieder Aivaram Gribustam, bet 45% - Andrim Gribustam.