Mediju aģentūras "Inspired" apgrozījums pērn sarucis par 8,6%

Rīga, 16.sept., LETA. Mediju aģentūra "Inspired" pagājušajā gadā strādāja ar 10,057 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt tās peļņa samazinājās par 6,5% un bija 233 993 eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamais uzņēmuma gada pārskats.

"Inspired" finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums būtiski atpalika no prognozes - lai arī aģentūra uzvarēja vairākos konkursos par reklāmas mediju apkalpošanu un sāka veiksmīgu sadarbību ar vairākiem jauniem klientiem, liela daļa ilgtermiņa klientu būtiski samazināja investīcijas reklāmā medijos, tādējādi "Inspired" apgrozījums samazinājās par gandrīz vienu miljonu eiro, salīdzinot ar 2014.gadu.

Pēc kompānijas vadības minētā, apgrozījuma samazināšanās ir likumsakarīga, jo mārketinga vide mainās - investīciju proporcija tradicionālajā reklāmā medijos, kas veido lielāko "Inspired" apgrozījuma daļu, samazinās.

"Inspired" vadība arī atzīmē, ka, neraugoties uz apgrozījuma samazināšanos, uzņēmuma darbība vērtējama kā ļoti veiksmīga, pateicoties plānveidīgai pakalpojumu klāsta paplašināšanai un veiksmīgai saistīto uzņēmumu darbībai.

2014.gadā "Inspired" strādāja ar 11,009 miljonu eiro apgrozījumu un 250 383 eiro peļņu.

"Inspired" reģistrēts 2004.gada decembrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2844 eiro. "Inspired" lielākais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "Sparknet Company" (81,99%), aģentūra pieder arī Kārlim Gedrovicam (14,97%) un "McCann WorldGroup", liecina "Firmas.lv" informācija.