"Venden" ūdens tirgotājam pērn apgrozījuma un peļņas kāpums

Rīga, 16.sept., LETA. Ūdens ražotājs un tirgotājs SIA "Venden" pagājušajā gadā strādājis ar apgrozījuma kāpumu 14% apmērā, kā arī vairāk nekā pusotru reizi kāpinājis peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums bija 9,94 miljoni eiro salīdzinājumā ar 8,75 miljoniem iepriekšējā gadā, bet peļņa - 852 806 eiro salīdzinājumā ar 495 012 eiro 2014.gadā.

Vadības ziņojumā teikts, ka šī gada attīstības stratēģija paredz ūdens realizācijas apjomu pieaugumu par 3%. Uzņēmums plāno piedāvāt tirgū jaunus produktus, kā arī paplašināt esošās produkcijas klāstu.

Uzņēmuma pamatdarbības veids ir avota ūdens un dabīgā minerālūdens ieguve, ražošana un pārdošana. Dabiskais avota ūdens tiek iegūts Gaujas nacionālajā parkā no "Mežuļu" avota, kura ūdens, plūstot caur kvarca smilšu iegulām, dabiskā veidā tiek attīrīts un nesatur kaļķi. Uzņēmums sniedz pilnu fasētā ūdens piegādes pakalpojumu ciklu, veicot saražotā ūdens piegādi klientiem, kā arī ūdens lietošanas iekārtu iznomāšanu. "Venden" produkcija tiek piegādāta patērētājiem gan tiešā veidā, gan ar mazumtirdzniecību.

SIA "Venden" reģistrēta 1997.gadā Rīgā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 28 457 eiro, nodarbināto skaits pērn - 197 darbinieki. Uzņēmumam ir filiāles Liepājā, Jelgavā, Ventspilī, Daugavpilī, kā arī ražotne Cēsīs.

"Venden" īpašnieki ar 50% kapitāldaļu katrs ir Eduards Magelis un SIA "Mica tehnoloģijas", kas savukārt pilnībā pieder Kristinai Jaseļskai.