papildināta - SIA "Baltcom" pērn audzēja apgrozījumu; zaudējumi sasnieguši 7,3 miljonus eiro

(Pievienots kompānijas valdes priekšsēdētāja komentārs)

Rīga, 15.sept., LETA. Interneta un kabeļtelevīzijas operators "Baltcom" pērn par 10% audzējis apgrozījumu - līdz 17,2 miljoniem eiro, bet strādājis ar 7,3 miljonu eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Baltcom" valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns (Nicolas Boissin) norādīja, ka uzņēmums veic būtiskas investīcijas. "Jau pašlaik redzam, ka tas ir devis rezultātu - klientu skaits, kas izmanto mūsu interaktīvo televīziju vai optisko internetu, ir būtiski audzis," viņš teica, piebilstot, ka interaktīvās televīzijas klientu skaits 2015.gadā pieauga astoņas reizes, savukārt 2016.gada pirmajā pusē - vēl par 30%.

Buasēns norādīja, ka 2015.gadā veikto investīciju apmērs sasniedza 4,2 miljonus eiro, savukārt šogad uzņēmums tīkla attīstībā plāno investēt piecus miljonus eiro.

2014.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 15,7 miljoni eiro un tas darbojās ar 194 552 eiro zaudējumiem, bet 2013.gadā apgrozījums bija 15,9 miljoni eiro un tika gūta 1,082 miljonu eiro peļņa.

"Baltcom" koncerna konsolidētais apgrozījums pērn bija 19,7 miljoni eiro, bet zaudējumi - 5,3 miljoni eiro.

SIA "Baltcom" pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētajam "Rpax One S.A.". Jūnija sākumā 28,5% "Rpax One S.A." kapitāla iegādājies ASV investīciju kompānijai "Providence Equity Partners" piederošais mobilo telekomunikāciju operators "Bite Latvija".

"Baltcom" vairākuma akcionāri caur "Rpax One S.A." ir kompānijas "Ardian" un "Resource Partners".