Tirdzniecības centra "Akropole" būvniecības pārvaldītājs maina nosaukumu

Rīga, 15.sept., LETA. Tirdzniecības centra "Akropole" būvniecības un dizaina procesa pārvaldītāja SIA "GVP Invest LV" mainījusi nosaukumu, kļūstot par SIA "Akropole būve", liecina "Firmas.lv" informācija.

Nosaukuma maiņa reģistrēta šodien, 15.septembrī.

Jau vēstīts, ka uzņēmumu grupa "Akropolis Group" no lietuviešu uzņēmuma "GVP Invest" pārņēmusi projektu vadības uzņēmuma akcijas 100% apmērā.

"GVP Invest" ir atbildīga par multifunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" būvniecības un dizaina procesa pārvaldību Rīgā.

"Akropolis Group" ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstību, tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Uzņēmumam pieder arī SIA "Delano", kas pārvalda "CanCan Pizza" restorānu ķēdi, "Caif Café" kafejnīcas un "Apollo" boulinga ķēdi.

LETA jau ziņoja, ka atļauja multifunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole" celtniecībai no Rīgas pilsētas būvvaldes tika saņemta 2009.gadā, bet 2015.gadā tika saskaņots tehniskais projekts. Savukārt šī gada marta sākumā tika sākts būvniecības sagatavošanās procesa posms - izmēģinājuma pāļu izbūve -, kas jau ir veiksmīgi noslēdzies.

Projekta investīciju apjoms "Akropolis Group" ietvaros vēl tiek izskatīts, tomēr pagaidām netiek plānots pārsniegt 120 miljonus eiro. Tirdzniecības centra kopējā platība kopumā būs aptuveni 96 000 kvadrātmetru, no kuriem 11 000 kvadrātmetru ir paredzēts atvēlēt biroju telpu izbūvei, un tas kļūs par vienu no lielākajiem multifunkcionālajiem centriem Latvijā. "Akropolē" plānots ledus laukums, 16 boulinga celiņi, deviņas kinoteātra zāles, plašs restorānu un kafejnīcu sortiments, kā arī īpaša bērnu izklaides zona.

SIA "Akropolis būve" dibināta 2014.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. "Akropole būve" pilnībā pieder Lietuvas kompānijai "GVP Invest".