Internetveikala "220.lv" pārvaldītāja maina finanšu gadu; pirmajā ceturksnī šogad apgroza 5,98 miljonus eiro

Rīga, 14.sept., LETA. Internetveikala "220.lv" pārvaldītāja SIA "Pigu Latvia" maina finanšu gadu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā norādīts vadības ziņojumā par uzņēmuma darbību šī gada pirmajā ceturksnī, turpmāk uzņēmuma finanšu gads būs no 1.aprīļa līdz nākamā gada 31.martam.

Uzņēmums šī gada pirmajā ceturksnī apgrozīja 5,98 miljonus eiro un cieta 95 143 eiro lielus zaudējumus.

Vadības ziņojumā atzīmēts, ka pirmajā ceturksnī šogad uzņēmums turpināja iepriekš sāktās izmaiņas un uzlabojumus komunikācijā ar klientiem, kā arī personāla apmācību jomā un motivācijas sistēmas ieviešanā.

Šī gada otrais ceturksnis, kas ir "Pigu Latvia" jaunā finanšu gada sākums, sācies ar plāniem palielināt ieņēmumus par vairāk nekā 15%. Uzņēmums šajā periodā arī turpināja pastiprināt mārketinga komunikācijas efektivitāti, spēcinot zīmolu, uzlabojot klientu apkalpošanu un ciešāk sadarbojoties ar piegādātājiem.

Jau vēstīts, ka pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.janvāra līdz 2015.gada 31.decembrim, "Pigu Latvia" apgrozīja 25,5 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar 2014.gadu, kad uzņēmums apgrozīja 16,45 miljonus eiro, ir par 55% vairāk. Uzņēmums 2015.gadā nopelnīja 125 525 eiro, bet 2014.gadā - 77 608 eiro.

Lai uzlabotu loģistikas procesus, paplašinātu noliktavas un preču izsniegšanas centrus, kā arī lai pilnveidotu informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmas, pagājušajā gadā uzņēmums investēja aptuveni miljonu eiro. Dažu tuvāko gadu laikā investīciju apmērs sasniegs gandrīz četrus miljonus eiro - investīcijas tiks novirzītas noliktavu paplašināšanai, lai tādējādi būtu iespējams garantēt ātru preču piegādi un zemas cenas, IT sistēmu pilnveidi, nodrošinot nepārtrauktu darbu, tirdzniecības vietu attīstību un citu procesu uzlabošanu.

Uzņēmums nodarbina 70 darbiniekus, un tā pamatdarbības veids ir datoru un citu elektropreču, smaržu, sporta un mājsaimniecības preču, kā arī bērnu un citu preču mazumtirdzniecība interneta veikalā.

"Pigu Latvia", kas līdz 2013.gada 11.martam darbojās ar nosaukumu "220.lv", dibināta 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 554 904 eiro. "Pigu Latvia" iekļauta Lietuvas e-komercijas uzņēmumu grupā "Pigu".

"Pigu" uzņēmumu grupa ir Baltijas e-komercijas tirgus līderis, kuram pieder interneta veikali Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Somijā.