"Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" samazina līdzdalību meitaskompānijas "RER - Termināls" kapitālā

Rīga, 13.sept., LETA. Elektrovilcienu iekārtu ražotājs "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" samazinājis līdzdalību meitaskompānijas SIA "RER - Termināls" kapitālā, liecina "Firmas.LV" informācija.

"RER - Termināls" kapitālā "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" daļa samazinājusies no 100% līdz 91,23%, kamēr līdzdalību 8,77% apmērā ieguvusi SIA "BSCT", kuras lielākā īpašniece savukārt ir Apvienotajā Karalistē reģistrēta kompānija "Silverflow Properties LLP" (99,35%).

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" akcionāri ārkārtas sapulcē šogad 22.jūlijā atbalstīja valdes lēmumu par meitasuzņēmuma dibināšanu. Jaunā kompānija Komercreģistrā tika iegrāmatota 5.augustā.

"RER - Termināls" pamatkapitāls ir 1,14 miljoni eiro.

Tāpat ziņots, ka "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" pagājušajā gadā strādāja ar 12,984 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir 2,6 reizes mazāk nekā 2014.gadā, un cieta 235,4 tūkstošu eiro zaudējumus pretēji peļņai gadu iepriekš.

Koncerna pamatdarbība ir elektrisko mašīnu un aparātu ražošana. "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Kompānijas lielākie īpašnieki ir kompānijas "Padmore systems corp", "Lacrier select Inc." un "Mals Company Ltd".