"Hedge Capital Company" investē 500 000 eiro kartes ar kredītlimitu izveidē

Rīga, 12.sept., LETA. Finanšu tehnoloģiju uzņēmums "Hedge Capital Company" investējis 500 000 eiro kartes ar kredītlimitu "NordCard" izveidē, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

"Visā pasaulē arvien straujāk attīstās ārpusbanku finanšu pakalpojumu segments, piedāvājot klientiem vienkāršākus un ērtākus finanšu pakalpojumus. Ja Latvijā līdz šim bija pieejama tiešsaistes kreditēšana, maksājumu aplikācijas, savstarpējo aizdevumu platformas, tad ar jauno produktu mēs papildināsim šo finanšu pakalpojumu segmentu, piedāvājot kartes ar kredītlimitu, bet bez piesaistes bankām," sacīja projekta vadītājs Jēkabs Endziņš.

Kompānijā informēja, ka ar attiecīgo karti var norēķināties vietās, kur pieņem "MasterCard" kartes. Kartes maksimālais kredītlimits ir 3000 eiro. Plānots, ka pārskatāmā laikā "NordCard" kartes būs pieejamas arī citās valstīs.

Tāpat kompānijā norādīja, ka "NordCard" kartēm tiek izmantots konts maksājuma iestādē "FSC EU", kas strādā ar zīmolu "First Swiss Card".

Finanšu un kapitāla tirgus komisijā aģentūrai LETA norādīja, ka "FSC EU" kopš 2011.gada ir reģistrēta elektroniskās naudas iestāde. Šī elektroniskās naudas iestāde klientiem piedāvā arī citas maksājumu kartes ar dažādiem zīmoliem. Kompānijas reģistrācija iekļauj atļauju atvērt un uzturēt klientiem maksājumu kontus, kā arī izlaist maksājumu instrumentus jeb maksājumu kartes.

Zīmols "NordCard" pieder "Hedge Capital Company", kas dibināta 2016.gadā. Kompānijas "Hedge Capital Company" pamatkapitāls ir 425 000 eiro, bet tās vienīgā īpašniece ir Igaunijas "AWP System", liecina "Firmas.lv" informācija.