Ceļojumu aģentūras SIA "Vanilla Travel" peļņa pērn sarukusi par 47,4%

Rīga, 5.sept., LETA. Ceļojumu aģentūra SIA "Vanilla Travel" pērn strādāja ar peļņu 25 500 eiro apmērā, kas ir par 47,4% mazāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums strādāja ar 48 400 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

2015.gadā ceļojumu aģentūra "Vanilla Travel" apgrozījusi 9,035 miljonus eiro, kas ir par 3,8% vairāk nekā gadu iepriekš, kad uzņēmums strādāja ar 9,035 eiro apgrozījumu, liecina "Firmas.lv" informācija.

2015.gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2015.gadā kompānijas darbība bija stabila. Galvenie tūrisma darbības veidi bija atpūtas ceļojumi, gatavo ceļojumu segments un individuālo atpūtas ceļojumu segments. Būtiski samazinājies ienākošā tūrisma pieprasījumu skaits, salīdzinot ar 2014.gadu. Pirmajā pusgadā bija būtisks pasūtījumu pieaugums atpūtas ceļojumu sektoros, savukārt otrajā pusgadā vērojams būtisks kritums, salīdzinot ar 2014.gadu. Būtisks apgrozījuma kritums bija 2015.gada novembrī un decembrī - tā iemesls bija terorisma draudi Eiropā, terorakti Tunisijā, Ēģiptē un Parīzē, kā arī bēgļu krīze Eiropā. Tas kopumā ietekmēja kompānijas finanšu rezultātus.

2016.gadā kompānija plāno tirgus pieprasījuma kritumu dažādu ārēju ģeopolitisko faktoru ietekmē. Kompānijas uzdevums ir noturēt stabilu pozīciju tirgū un pēc iespējas samazināt iespējamos zaudējumus, kurus radīs tirgus pieprasījuma kritums. Tāpat kompānija turpinās investēt interneta vides tūrisma produktu mārketingā, jaunu programmu veidošanā, kā arī "Vanilla Travel" piederošo zīmolu nostiprināšanā un atpazīstamības veicināšanā.

SIA "Vanilla Travel" dibināta 2008.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmums pieder Ingai Kavacai, liecina "Firmas.lv" informācija.