"Tez Tour": Pieprasījums pēc ceļojumiem uz Ēģipti varētu pieaugt

Rīga, 1.sept., LETA. Tūristu pieprasījums pēc ceļojumiem uz Ēģipti turpmāk varētu palielināties, aģentūrai LETA prognozēja tūrisma operatora "Tez Tour" direktors Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs.

Viņš atgādināja, ka pagaidām no Latvijas nenotiek lidojumi uz Šarm eš Šeihu, jo to neakceptē Latvijas Civilās aviācijas administrācija. Taču no 25.septembra Latvijas tūristiem būs pieejams pirmais reiss no Rīgas uz Hurgadu, un oktobrī reisu skaitu plānots palielināt, jo prognozējams pieprasījuma pieaugums.

"Pieprasījums ir, mēs arī saprotam, ka Ēģiptē ir savs politiskais fons, bet alternatīvas ceļojumiem uz turieni nav," sacīja Paļgovs. Viņš piebilda, ka, lai arī Latvija un Igaunija nenodrošina lidojumus uz Šarm eš Šeihu, daudzas valstis joprojām šādu pakalpojumu turpina nodrošināt, jo situācija kūrortā ir mierīga. Arī "Tez Tour" ir gatavs piedāvāt klientiem lidojumus uz Šarm eš Šeihu, tiklīdz to akceptēs Latvijas atbildīgie dienesti.

Paļgovs piebilda, ka "Tez Tur" regulāri sazinās ar Latvijas vēstniecību Ēģiptē un Ārlietu ministriju, lai monitorētu situāciju Ēģiptes kūrortos. Ja politiskās situācijas dēļ radīsies kādas problēmas vai draudi, uzņēmums ir gatavs nekavējoties evakuēt tūristus. Vienlaikus viņš prognozēja, ka nākamajā sezonā situācija Ēģiptes kūrortos būs mierīga un no Latvijas varētu atsākties lidojumi ne tikai uz Hurgadu, bet arī Šarm eš Šeihu.

"Tez Tour" pārstāvis pastāstīja, ka arī situācija Turcijas kūrortos ir mierīga un ir pieprasījums pēc lidojumiem uz turieni. "Atlidoju no Antālijas, divas dienas biju tur komandējumā. Lidmašīna bija pilna līdz pēdējai vietai, un publika nebija tāda, kas maksātu tikai 100 eiro par nedēļu atpūtas. Trešdaļa lidmašīnas pasažieru bija bērni. Protams, visi pieaugušie domāja par to, vai Turcijā ir drošs, un es domāju, ka lidmašīnā viņi saprata, ka viss ir kārtībā, tiešām nekādu problēmu nav," sacīja Paļgovs, piebilstot, ka arī lidosta bija pilna ar pasažieriem no visas Eiropas. Pēc viņa teiktā, Turcijas iedzīvotāji saprot, ka tūrisms ir viena no nozarēm, kas dod vislielāko ekonomisko pienesumu šajā valstī, un neviens negrib tur radīt situācijas saspīlējumu.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā "Tez Tour" apgrozīja 21,924 miljonus eiro un nopelnīja 455 248 eiro.

"Tez Tour" reģistrēta 2002.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2846 eiro. Tā 100% daļu pieder Luksemburgā reģistrētajai kompānijai "Azimuth Investments S.A.", liecina "Firmas.lv" informācija.