Holdings "Rigvir" noliedz negodīgu komercpraksi

Rīga, 30.aug., LETA. Recepšu medikamenta "Rigvir šķīdums injekcijām" ražotāja holdinga "Rigvir" uzņēmums SIA "Latima" noliedz negodīgas komercprakses praktizēšanu un reklāmas pasākumu realizēšanu, par ko Veselības inspekcija (VI) lēmusi sodīt uzņēmumu, aģentūrai LETA norāda holdinga "Rigvir" mārketinga vadītājs Valdis Točs.

Viņš skaidro, ka uzņēmums gan līdz šim vēl nav saņēmis VI lēmumu par normatīvo aktu neievērošanu, tāpēc noteiktā soda apmērs uzņēmumam nav zināms. Līdz ar to par iespējamo VI lēmuma pārsūdzēšanu holdingā vēl nav spriests.

Točs atzīmē, ka iepriekš, reaģējot uz VI iesniegumu, uzņēmums jau sniedzis savu skaidrojumu par veiktajiem pasākumiem, norādot VI, ka "Latima" nav veikusi nekādus reklāmas pasākumus.

"Mediju materiāli un intervijas ir radušās normālas un loģiskas žurnālistikas prakses rezultātā, kad žurnālisti sniedz sabiedrībai svarīgu informāciju, ko tā ir tiesīga saņemt, īpaši, ja dzīvojam tiesiskā un demokrātiskā valstī, kur visa pamats ir Satversme, ar tajā noteiktajām cilvēktiesībām, ļaujot sabiedrībai saņemt informāciju, bet mediji, nebaidoties no represijām, var brīvi paust informāciju," klāsta Točs.

Viņš arī uzsver, ka holdinga "Rigvir" darbības pamatā ir godīgas komercprakses un reklāmas principu un normatīvo aktu ievērošana.

Kā ziņots, VI par negodīgu komercpraksi piemērojusi naudas sodu recepšu zāļu "Rigvir šķīdums injekcijām" reģistrācijas apliecības īpašniecei SIA "Latima", aģentūru LETA informēja inspekcijā.

Izvērtējot recepšu zāļu "Rigvir" reklāmu masu medijos, VI konstatējusi, ka "Latimas" īstenotā komercprakse ir maldinoša un neatbilst profesionālajai rūpībai, jo reklāmas pārkāpj prasības, kas nosaka, ka ir aizliegta recepšu zāļu reklamēšana sabiedrībai un ka reklāmā sniegtajai informācijai jāatbilst zāļu aprakstā norādītajām ziņām.

Līdz ar to, neievērojot normatīvo aktu prasības un sniedzot sabiedrībai maldinošu informāciju, "Rigvir" reģistrācijas apliecības īpašnieks ir īstenojis negodīgu komercpraksi, kā rezultātā VI ir pieņēmusi lēmumu par naudas soda piemērošanu "Latimai" par negodīgu komercpraksi.

Kā liecina "Firmas.lv" apkopotā informācija, "Latima" nodarbojas ar medikamentu ražošanu.

Uzņēmums pērn apgrozīja 1,25 miljonus eiro un nopelnīja 293 410 eiro.

SIA "Latima" dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2846 eiro. "Latima" pilnībā pieder SIA "Rigvir", kurā 51% kapitāla daļu pieder Jurģim Auziņam, 40% kapitāla daļu īpašniece ir Dite Venskus, bet vēl pa 3% kapitāla daļu pieder Ivaram Kalviņam, Andrejam Nollendorfam un Katrīnai Pumpuriņai.