"Philip Morris Latvia" apgrozījums pērn audzis par 8%

Rīga, 19.aug., LETA. Tabakas izstrādājumu tirgotāja SIA "Philip Morris Latvia" apgrozījums pērn auga par 8%, sasniedzot 112,04 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija 103,88 miljoni eiro. Pērn uzņēmums nopelnīja 527 865 eiro, bet 2014.gadā - 525 876 eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn finanšu rādītāju ietekmējošais faktors bijis fiskālā tirgus pieaugums par 1,6%.

Uzņēmums pagājušajā gadā paplašināja klāstu vairākās produktu līnijās un turpināja būt par centrālo loģistikas biroju "Philip Morris" produktiem Lietuvas, Igaunijas tirgū, kā arī nodrošināt realizāciju Latvijas tirgū. Vietējā tirgū uzņēmums turpināja sadarbību ar SIA "Sanitex", SIA "Maxima Latvija", SIA "Rimi Latvia" un SIA "Latvijas tirgotāju kooperācija "Aibe"".

Uzņēmuma vadība paredz, ka šis gads būs veiksmīgs, atzīmējot, ka joprojām plānots koncentrēties uz uzņēmējdarbības efektivitāti un ieņēmumu uzlabošanas stratēģijām.

Pērn gūto peļņu pilnā apmērā, tāpat kā iepriekšējā gada peļņu, uzņēmuma vadība iesaka novirzīt dividendēs un izmaksāt to uzņēmuma īpašniekam, teikts ziņojumā.

SIA "Philip Morris Latvia" dibināta 2000.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 201 924 eiro. "Philip Morris Latvia" pilnībā pieder Šveices kompānijai "Philip Morris S.A.".