"Skonto Plan" nākamgad ražotnes pilnveidošanā investēs līdz 1,5 miljoniem eiro

Rīga, 18.aug., LETA. Stikloto alumīnija konstrukciju ražotāja SIA "Skonto Plan" nākamgad plāno veikt nozīmīgas investīcijas savas ražotnes attīstībā un iegādāties iekārtas no Vācijas būvmateriālu ražotāja "Schuco" jaunu produktu ražošanai, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Kopumā 2017.gadā "Skonto Plan" plāno investēt ražotnes pilnveidošanā līdz 1,5 miljoniem eiro.

Lai pārrunātu turpmākos sadarbības plānus, Vācijas uzņēmuma "Schuco" vadības pārstāvji šonedēļ tikās ar "Skonto Plan" īpašniekiem un vadītājiem un viesojās uzņēmuma ražotnē Tukumā.

Pērn "Skonto Plan" strādāja ar 24,25 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 32% lielāks nekā 2014.gadā sasniegtais 18,47 miljonu eiro apgrozījums, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pagājušajā gadā "Skonto Plan" guva 56 657 eiro peļņu salīdzinājumā ar 2014.gadā ciestajiem 5,17 miljonu eiro zaudējumiem.

"Skonto Plan" ir viens no lielākajiem un modernākajiem būvniecības nozares uzņēmumiem Latvijā. Līdz šim uzņēmums ir realizējis virkni nozīmīgu projektu Latvijā, Austrumeiropā un Rietumeiropā, tai skaitā Skandināvijā un Lielbritānijā.

"Skonto Plan" īpašnieki ir ar uzņēmēju Gunti Rāvi saistītā SIA "GRIF 2" (88,25%), Iļja Solomatins (8,73%), Ivars Millers (1,75%) un Irina Simoņenkova (1,27%).