"Latvijas Pasta" jaunā vadība sola paātrināt klientu apkalpošanu

Rīga, 17.aug., LETA. Valsts AS "Latvijas Pasts" plāno modernizēt pasta nodaļu tīklu, tādējādi arī paātrinot klientu apkalpošanu, šorīt "Latvijas Radio" atzina "Latvijas Pasta" jaunais vadītājs Mārcis Vilcāns.

Viņš informēja, ka "Latvijas Pasta" jaunās valdes mērķis ir realizēt attīstības plānus, lai tie nepaliktu "uz papīra", kā tas nereti bijis iepriekšējās uzņēmuma vadības laikā. Vilcāns iepriekš "Latvijas Pastā" ieņēma Eksprespasta departamenta direktora amatu, tāpēc viņš apņēmies nepieļaut iepriekšējos vadītāju pieļautās kļūdas, piemēram, bieži mainīt uzņēmuma virzienu un strādāt bez vienotas stratēģijas uzņēmuma vadības ietvaros.

"Latvijas Pasta" vadītājs pauda gatavību paātrināt klientu apkalpošanu pasta nodaļās. To plānots panākt, nomainot novecojušās kasu sistēmas, kā arī pārskatot pasta nodaļu ikdienas darbu, piemēram, atsevišķus darbus aizstāt ar IT risinājumiem.

Savukārt reģionos "Latvijas Pasts" sācis nodaļu pārveides projektu. "Iepriekš strādājām kā klasiska pasta nodaļa ar konkrētu darba laiku, taču tagad sadarbībā ar pašvaldībām esam izveidojuši "universālo pastnieku", kas atrodas pašvaldības telpās, sniedzot klientiem visus pasta pakalpojumus. Tādējādi tiek nodrošināti pasta pakalpojumi vietās, kur pēc tiem nav liels pieprasījums," sacīja Vilcāns.

Kā ziņots, VAS "Latvijas Pasts" pērn apgrozījusi 60,674 miljonus eiro, kas ir par nepilniem 800 000 eiro mazāk kā gadu iepriekš, kad pasta apgrozījums sasniedza 61,429 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tikmēr uzņēmuma peļņa aizvadītajā gadā gandrīz dubultojās un bija 3,206 miljoni eiro. 2014.gada "Latvijas Pasts" nopelnīja 1,714 miljonus eiro.

2013.gadā "Latvijas Pasts" apgrozīja 57,858 miljonus eiro, bet nopelnīja 4,536 miljonus eiro.

Valsts AS "Latvijas Pasts" nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu.

Šodien darbu uzsākusi jaunā uzņēmuma valde, kurā par valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais pagaidu valdes vadītājs Mārcis Vilcāns, bet par valdes locekļiem iecelti Dairis Kārkliņš, Kristaps Krūmiņš un Anda Ozola.