Liepājas uzņēmums "iCotton" paplašināsies un būvēs jaunu kokvilnas šķiedras auduma izstrādājumu ražotni

Ventspils, 16.aug., LETA. Mitro salvešu, bērnu autiņbiksīšu un vates produkcijas ražotāja SIA "iCotton" Liepājā plāno paplašināties un būvēt jaunu kokvilnas šķiedras auduma izstrādājumu ražotni, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Šomēnes uzņēmums ir izsludinājis iepirkumu par ražošanas ēkas projektēšanu un būvniecību. Pretendenti savus piedāvājumus konkursā var iesniegt līdz 26.augustam. Iepirkuma paredzamā līgumcena ir ap 2,5 miljoniem eiro. Ražotnes plānotā platība ir vairāk nekā 10 000 kvadrātmetru.

Liepājas SEZ pārvaldē šovasar saņemta SIA "iCotton" vēstule, kurā uzņēmums lūdza noslēgt zemes nomas tiesību rezervēšanas līgumu, lai varētu izstrādāt būvprojektu minimālā sastāvā kokvilnas šķiedras auduma izstrādājumu ražošanas rūpnīcai. Nepieciešamais zemesgabals, kurā plānots būvēt ražotni, atrodas Liepājas SEZ teritorijā, Pulvera ielā 4A.

Uzņēmums piedalās Centrālās finanšu un līgumu aģentūras izsludinātajā projektu atlasē par atbalstu ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai. Projekta iesniedzējam ir jābūt īpašuma vai valdījuma tiesībām vai ilgtermiņa nomas tiesībām uz nekustamo īpašumu, tostarp zemi, kurā plānots veikt investīcijas, tāpēc uzņēmumam "iCotton" ir nepieciešams spēkā esošs zemes nomas tiesību rezervēšanas līgums. Šāds līgums ar uzņēmumu ir noslēgts šī gada 28.jūlijā, skaidroja SEZ pārvaldes pārstāve.

Itālijas un Krievijas kopuzņēmums "iCotton" kopš 2013.gada Liepājā ražo mitrās salvetes un bērnu autiņbiksītes. "ICotton" šā gada maijā bijušās sporta manēžas telpās Krūmu ielā atklāja jaunu ražotni un noliktavu. Īstenojot apjomīgo investīciju projektu 8,1 miljona eiro apmērā, "iCotton" sācis arī vates izstrādājumu izejmateriāla - neausta kokvilnas audekla - ražošanu, kā arī paplašinājis savu produkcijas klāstu ar vates plāksnītēm un vates irbulīšiem.

"Firmas.lv" dati rāda, ka uzņēmuma "iCotton" īpašnieki uz pusēm ir Itālijas uzņēmums "Sanitars S.P.A" un Krievijas pilsonis Maralbeks Gabdsatarovs. Uzņēmuma pamatkapitāls ir četri miljoni eiro. 2015.gadā uzņēmums apgrozīja 5,76 miljonus eiro un strādāja ar 273 030 eiro peļņu.