"LSC Shipmanagement" par 2,6 miljoniem samazina pamatkapitālu

Rīga, 4.aug., LETA. AS "Latvijas kuģniecība" (LK) meitasuzņēmums SIA "LSC Shipmanagement" (LSCSM) samazinās pamatkapitālu no 2 703 456 eiro līdz 100 000 eiro, liecina publikācijā "Latvijas Vēstnesī".

Tādējādi tiktu dzēstas 2 603 456 kapitāla daļas.

Kreditoru prasījumi vai pieteikumi par nodrošinājumu piesakāmi rakstveidā viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas, savu prasību un to pamatojošus dokumentus iesniedzot uzņēmuma juridiskajā adresē Elizabetes ielā 1.

Kā ziņots, maijā LSCSM papildinājis floti ar jaunuzbūvēto tankkuģi "Elandra Oak", kas paredzēts naftas produktu un ķīmisko vielu pārvadājumiem.

Tankeris "Elandra Oak" ir trešais LSCSM jaunais kuģis, kuru būvējusi Dienvidkorejas kuģu būves kompānija "SSP Shipbuilding". Pirmais no trim kuģiem "Elandra Spruce" tika saņemts 11.janvārī, savukārt otrais kuģis "Elandra Palm" tika saņemts 8.aprīlī.

Pērn uzņēmums strādāja ar 3,1 miljoniem eiro apgrozījumu, bet peļņa bija 365 967 eiro. Uzņēmums pieder Libērijā reģistrētajai LK kompānijai "Latmar Holdings Corporation", liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā ziņots, LK un tās meitassabiedrības 2015.gadā strādājušas ar kopumā 7,09 miljonu ASV dolāru (6,5 miljonu eiro) neto zaudējumiem, liecina informācija biržā. Galvenais iemesls tam ir zaudējumi, kas radušies no "LASCO Investment" koncerna atkārtotas konsolidācijas un sekojošās "LASCO Investment" piederošo nekustamo īpašumu aktīvu vērtības samazināšanas, kopā radot negatīvu finanšu rezultātu 22,74 miljonu ASV dolāru (20,86 miljonu eiro) apmērā.