Alūksnē taps jauna multifunkcionāla servisa ēka

Valmiera, 3.aug., LETA. Alūksnē, Pilssalā, taps jauna multifunkcionāla servisa ēka, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Kā skaidroja Aploka, jaunajā Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu finansējuma plānošanas periodā Alūksnes novada pašvaldībai ir iespēja saņemt finansējumu uzņēmējdarbības atbalstam. Viens no objektiem, kurā pašvaldība plāno novirzīt pieejamo finansējumu, ir multifunkcionālas servisa ēkas izbūve Pilssalā.

Jaunā servisa ēka aizstās pašreizējo, sliktā tehniskā un vizuālā stāvoklī esošo, pašvaldības aģentūras "ALJA" ēku un kalpos pašvaldības aģentūras vajadzībām - tajā atradīsies biroja un tehniskās telpas un daļa telpu tiks piedāvātas nomā uzņēmējiem.

Servisa ēkas būvniecība pašvaldībai būs iespējama ar specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt privāto investīciju apjomu reģionos, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmās noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai un balstoties uz vietējo uzņēmēju vajadzībām".

Alūksnes novada domes deputāti aizvadītajā domes sēdē apstiprinājuši projekta "Multifunkcionālas servisa ēkas izbūve Pilssalā" kopējās izmaksas - 854 158 eiro, no kurām Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums būs 227 082 eiro un pašvaldības līdzfinansējums - 627 076 eiro.

Dome apstiprinājusi arī ar projektu nesaistāmās pašvaldības līdzfinansējuma izmaksas 10 513 eiro apmērā, kas nepieciešamas vājstrāvu tīklu izbūvei.

Jūlijā pašvaldība bija aicinājusi vietējos uzņēmējus uz diskusiju par iespējamo sadarbību minētajā multifunkcionālajā servisa ēkā. Pašvaldība iepazīstināja uzņēmējus ar projektā plānoto un potenciāli iznomājamajām telpām, to izmantošanas iespējamajiem variantiem.

Finansējums, kas ir pieejams uzņēmējdarbības atbalstam, jaunajā ES fondu plānošanas periodā tiek piešķirts ar zināmiem nosacījumiem, kas paredz projekta īstenošanas rezultātā sasniegt noteiktus rādītājus. Tas nozīmē, ka projektā ieguldāmajiem ES un pašvaldības līdzekļiem pretim jābūt arī uzņēmēju investīcijām, kas konkrētajā gadījumā būtu 152 000 eiro, kā arī divām jaunradītām darba vietām, sasniedzot šos rādītājus ne vēlāk kā trīs gadu laikā pēc projekta īstenošanas. Līdz ar to apmēram puse servisa ēkas telpu tiks nodota nomā uzņēmējiem.

Projekta pieteikums finansējuma saņemšanai tiek iesniegts šajās dienās, un aptuveni trīs mēnešus varētu ilgt tā izvērtēšana. Tā kā pašvaldības projekta ideja ir jau atbalstīta, būvniecības darbus pašvaldība varēs sākt jau pēc projekta iesniegšanas.

Pašvaldība šī projekta laikā sagatavos infrastruktūru, ko tālāk varēs izmantot uzņēmēji savas darbības nodrošināšanai un pakalpojumu sniegšanai, līdz ar to paplašinot gan pilsētas iedzīvotājiem, gan arī tūristiem piedāvājamo pakalpojumu apjomu.

Aploka bilst, ka ēka būs ne tikai funkcionāla, bet interesanta arī arhitektoniski. Tās jumta daļa tiks izbūvēta tā, lai tā ir izmantojama arī kā promenāde atpūtai vai ezerā notiekošo sacensību vērošanai.

Līdztekus servisa ēkas būvniecībai tiks veikta arī teritorijas labiekārtošana, kas paredz arī divu laipu izbūvi - viena būs paredzēta peldēšanai pludmales zonā, otra - laivu piestātnei.

Iepirkuma procedūrā par multifunkcionālās ēkas būvniecību Pilssalā saskaņā ar atklātā konkursa rezultātiem tiesības būvēt ēku ieguvis SIA "Latvijas energoceltnieks".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Latvijas energoceltnieks", kas reģistrēta Rīgā, aizvadīto gadu noslēgusi ar 33 849 374 eiro lielu apgrozījumu un 956 820 eiro lielu peļņu.