"Tukuma straumei" pērn finanšu rādītāju kritums; šogad plāno sākt graudu iepirkumus Daugavpilī

Rīga, 3.aug., LETA. Lopbarības ražotājas AS "Tukuma straume" apgrozījums pagājušajā gadā bijis 10,9 miljoni eiro, kas ir 32% kritums salīdzinājumā ar 16,13 miljonu eiro rādītāju iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmums pērn piedzīvojis krasu peļņas samazinājumu - no 1,68 miljoniem 2014.gadā līdz 153 417 eiro pagājušajā gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pagājušajā gadā uzņēmuma darbības akcents likts uz graudu pirmapstrādes kompleksa ēkas rekonstrukciju un barības fasēšanas iekārtu iegādi. Ar Eiropas Savienības fondu atbalstu realizētie projekti ļaus paaugstināt darba ražību graudu pieņemšanas vietā, samazināt piesārņojumu un sistematizēt darbu pie barības fasēšanas.

Tāpat pērn sākts un šogad tiek turpinās darbs pie iegādātā AS "Daugavpils dzirnavnieks" kompleksa pārņemšanas. Plānots, ka šogad uzņēmums paplašināsies, sāks graudu iepirkumus un ar tiem saistīto pakalpojumu veikšanu Daugavpilī.

Kopumā šā gada prioritāte ir tirgus saglabāšana, strādājot ar zīmoliem "Dogo" un "Catto", kā arī gatavojot industriālo lopbarību un dzīvnieku barību pēc individuālām receptēm saskaņā ar klientu pasūtījumiem, kas vairumā gadījumu ir zemnieku saimniecības un lauksaimniecības uzņēmumi.

"Tukuma straume" dibināta 1982.gadā Tukuma novada Tumes pagastā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 804 153 eiro, un tas nodarbina 65 darbiniekus. ''Tukuma straumes" darbības pamatvirzieni ir barības ražošana lauksaimniecības dzīvniekiem, mājdzīvniekiem un putniem, kā arī graudu pirmapstrāde un glabāšana.