"Rīgas piena kombinātam" eksporta krituma dēļ pērn neizdodas izkļūt no zaudējumiem

Rīga, 1.aug., LETA. Piena pārstrādes uzņēmuma AS "Rīgas piena kombināts" (RPK) apgrozījums pagājušajā gadā bija 90,06 miljoni eiro, kas ir 26% samazinājums salīdzinājumā ar 122,32 miljoniem iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmuma zaudējumi bija 6,14 miljoni eiro salīdzinājumā ar 6,01 miljona zaudējumiem 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, apgrozījuma kritums un zaudējumi saistīti ar ievērojamo eksporta samazinājumu. Tas gan jau iepriekš ticis prognozēts, jo 2015.gadu ietekmēja ieilgusī krīze piena nozarē, kā arī Krievijas 2014.gadā noteiktais piena produktu embargo, kas vēsturiski bijis lielākais eksporta tirgus.

Pārskata gadā uzņēmums eksportēja produkciju par 19,3 miljoniem eiro, kas ir trīskārt mazāk nekā 58,8 miljonu rādītājs iepriekšējā gadā. Galvenie eksporta tirgi pērn joprojām ir Azerbaidžāna, Lietuva, Polija un Nīderlande.

Tāpat norādīts, ka atbilstoši stratēģijai uzmanība tika pievērsta krējuma, siera, sviesta un saldējuma kategorijām, kā arī izstrādāti vairāki rūpnieciskie risinājumi "HoReCa" segmentam un privātajiem zīmoliem.

RPK pamatkapitāls ir 24 612 402 eiro, uzņēmumā pagājušajā gadā strādāja 598 darbinieki.

Kā ziņots, RPK, kā arī "Valmieras piens" kopš 2012.gada apvienoti koncernā "Food Union", kurā darbojas arī SIA "Rīgas piensaimnieks", saldējuma ražotāji "Premia" Igaunijā, "Premier Is" Dānijā, "Isbjørn Is" Norvēģijā un "Alpin57Lux" Rumānijā.

"Food Union" grupas apgrozījums 2014.gadā sasniedza 175 miljonus eiro.