Kokapstrādes uzņēmums "Byko-Lat" pērn strādājis ar apgrozījuma un peļņas kāpumu

Rīga, 1.aug., LETA. Islandes kompānijai piederošais kokapstrādes uzņēmums "Byko-Lat" pagājušajā gadā strādājis ar 55,99 miljoni eiro apgrozījumu, kas ir 3% pieaugums salīdzinājumā ar 54,88 miljonu eiro rādītāju iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmuma peļņa teju trīskāršojusies un bija 5,54 miljoni eiro salīdzinājumā ar 1,96 miljoniem pirms gada.

Kā norādīts vadības ziņojumā, peļņas rādītājus izdevies kāpināt, pateicoties tā brīža izdevīgajam britu mārciņas kursam, jo trešdaļa no uzņēmuma produkcijas pērn tika realizēta Lielbritānijā.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka pagājušajā gadā uzņēmuma rūpnīcā Valmierā uzstādīta ceturtā zāģēšanas un ēvelēšanas līnija, kas ļāva palielināt ražošanas apjomus par 30%, tomēr galvenais investīciju mērķis bija padarīt minēto ražošanas procesu elastīgāku un samazināt klientu pasūtījumu izpildes laiku.

"Byko-Lat" ir viens no vadošajiem kokmateriālu eksportētājiem. Uzņēmuma ražotnes atrodas Valmierā un Cēsīs, kur tiek ražoti žāvēti, ēvelēti kokmateriāli, apdares un terases materiāli, sētas, dārza mēbeles, koka logi un durvis, kā arī koka paneļu mājas. Vairāk nekā 90% produkcijas tiek eksportēti uz Lielbritāniju, Islandi, Nīderlandi, Franciju un Norvēģiju.

Uzņēmums reģistrēts Rīgā 1993.gadā, pamatkapitāls ir 48 151 eiro, pērn uzņēmumā strādāja 399 darbinieki.

"Byko-Lat" mātes uzņēmums "Norvik hf" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Islandē, kura galvenās darbības jomas ir celtniecības materiāli, elektropreces un nekustamo īpašumu bizness.

"Byko-Lat" pēc apgrozījuma vairākus gadus ir kokapstrādes industrijas līderu desmitniekā "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā".