Paplašina "Latvijas Finiera" padomes sastāvu

Rīga, 19.jūl., LETA. AS "Latvijas Finieris" paplašinājis padomes sastāvu, par tās locekli ieceļot Jāni Stari, kurš ir arī koncerna meitasuzņēmuma SIA "Verems" padomes priekšsēdētājs, liecina "Firmas.lv" dati.

"Latvijas Finiera" padomes priekšsēdētāja amatā darbu turpina Uldis Biķis, viņa vietnieks Juris Matvejs, kā arī padomes loceklis Andris Pucēns.

Kā ziņots, "Latvijas Finiera" apgrozījums pagājušajā gadā bija 196,502 miljoni eiro salīdzinājumā ar 194,137 miljoniem 2014.gadā, savukārt peļņa bija 12,763 miljoni eiro salīdzinājumā ar 15,022 miljoniem iepriekšējā gadā.

Pērn koncerns attīstībā ieguldīja 42,3 miljonus eiro, un turpmākajos gados plānots ieguldīt vēl vairāk, īstenojot daudzgadu attīstības programmu - strauja izaugsme produktos un automatizācijā, reģionālā attīstība Baltijā.

"Latvijas Finieris" dibināts 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 46,473 miljoni eiro. Pagājušā gada beigās koncerns nodarbināja 2521 darbinieku.

''Latvijas Finiera" pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana.