"Kurzemes sēklas" pērn par 13% palielināja peļņu

Rīga, 19.jūl., LETA. Stādu un sēklu tirgotājas SIA "Kurzemes sēklas" apgrozījums pagājušajā gadā bija 4,239 miljoni eiro, kas ir 1% samazinājums salīdzinājumā ar 4,781 miljona eiro apgrozījumu iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa palielinājusies par 13% - no 63 536 eiro 2014.gadā līdz 71 778 eiro pērn.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, peļņa tiks novirzīta uzņēmuma attīstībai. Tāpat norādīts, ka, neraugoties uz augsto konkurenci nozarē, veiksmīgi izdevies turpināt dārzeņu, lopbarības, tehnisko kultūru un puķu sēklu tirdzniecību. Produkcija tiek realizēta ne tikai uzņēmuma 14 specializētajos veikalos, bet arī Latvijas lielveikalu tīklos "Depo", "Rimi Latvia", "Maxima Latvija", "Elvi".

Pērn sākta vairāk nekā 30 jauna veida dārzeņu un puķu sēklu iepakojumu realizācija, produkcijas iegādē sadarbojoties ne tikai ar vietējām zemnieku saimniecībām, bet arī ar Lietuvas, Nīderlandes, Francijas, Vācijas, Austrijas, Polijas un citu valstu sadarbības partneriem.

Uzņēmums reģistrēts Talsos 1992.gadā, tā pamatkapitāls - 179 280 eiro, nodarbināto skaits - 73. "Kurzemes sēklu" darbības joma ir dārzkopības preču tirdzniecība, dārzeņu un puķu šķirņu izmēģinājumu un salīdzinājumu organizēšana, zemnieku apmācība un nekustamā īpašuma apsaimniekošana.

"Kurzemes sēklu" lielākais īpašnieks ar 39,17% kapitāldaļu ir Andris Kiršentāls, pa 23,33% kapitāldaļu katram pieder Allai Grīviņai un Andrim Staškovam, 4,17% pieder Emīlijai Lilijai Grīnvaldei, bet pa 3,33% daļu katram pieder Valteram Grīnvaldam, Diānai Grīnvaldei un Andai Dreibei.