"Swedbank" palielina "Elagro Trade" krājumu finansēšanas un faktoringa limitu līdz 32,5 miljoniem eiro

Rīga, 7.jūl., LETA. "Swedbank" palielinājusi krājumu finansēšanas un faktoringa limitu no 25 uz 32,5 miljoniem eiro graudu un minerālmēslojuma tirdzniecības uzņēmumam SIA "Elagro Trade", paziņojumā medijiem informē banka.

Tādējādi "Elagro Trade" ir pieejams par 23% lielāks finansējums graudu iepirkšanai no lauksaimniekiem, kā arī minerālmēslojuma pārdošanai. Paredzams, ka piešķirtais finansējums palielinās graudu iepirkumu apjomus un paplašinās Latvijas zemnieku kopējos eksporta rādītājus.

"Elagro Trade" valdes priekšsēdētājs Olavs Legzdiņš pauž pārliecību, ka šī trīspusēja sadarbība palīdzēs Latvijas lauksaimniekiem efektīvi apsaimniekot saražoto graudu ražu, jo kopumā ziemāji šogad izskatās tikpat labi kā pērn, kad bija rekorda raža.

"Swedbank" piešķirtais finansējums palīdzēs "Elagro Trade" ne tikai piegādāt minerālmēslus un augu aizsardzības līdzekļus, bet arī būt elastīgiem ar ilgāku maksājuma termiņu piešķiršanu saviem klientiem - Latvijas zemniekiem.

"Lauksaimniecības kā vienas no Latvijas eksportējošās nozares attīstībai ir domino efekts uz katru šajā nozarē darbojošos posmu, tostarp, graudaudzētājiem. Latvijā iekšējais tirgus ir stipri ierobežots, tādēļ pēdējo gadu labās ražas ļauj arvien vairāk graudu novirzīt eksporta tirgiem, tādējādi palielinot arī zemnieku ienākumus un iespējas vairāk ieguldīt nākotnes ieceru īstenošanā. Jau tagad redzam, ka Latvijas graudu kvalitāte tiek augstu novērtēta ne tikai Vācijā un Spānijā, bet tie ir nepieciešami arī arvien augošajiem Āfrikas un Āzijas valstu tirgiem," komentē "Swedbank" valdes loceklis, Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Reinis Rubenis. Pēc viņa teiktā, banka saredz arī turpmāku attīstības potenciālu un ir gatava finansēt labas, perspektīvas ieceres, kas ļauj Latvijas ekonomiku pacelt nākamajā līmenī.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, 2014.gadā "Elagro Trade" apgrozījums bija 95,65 miljoni eiro, bet peļņa - 975 324 eiro. Pagājušā gada finanšu dati vēl nav publiskoti.

"Elagro Trade" īpašnieki ar 25,21% kapitāldaļu ir SIA "Agrolats Holding", ar 25% - AS "Agrofirma Tērvete", Olavs Legzdiņš un Mārtiņš Reinfelds ar 22,39% katrs, kā arī Romāns Barmins ar 5% kapitāldaļu.