"Maxima Latvija" vadības komandai pievienojas kādreizējā "Jysk" valdes priekšsēdētāja Kristīne Āboltiņa

Rīga, 7.jūl., LETA. Mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Maxima Latvija" vadības komandai pievienojusies kādreizējā mājsaimniecības preču mazumtirgotāja SIA "Jysk Linnen'n Furniture" ("Jysk") valdes priekšsēdētāja Kristīne Āboltiņa, informē "Maxima Latvija" pārstāve Zane Udrase.

Āboltiņa pildīs uzņēmuma operacionālās vadītājas pienākumus, atbildot par vairākām jomām.

Visos "Maxima Grupe" uzņēmumos ir izveidota vienota struktūra, paredzot amatu - operacionālais vadītājs, kura atbildībā ir tirdzniecības tīkli, pārtikas ražošana, noliktavu un transporta loģistikas, piegāžu tīkla vadības un īpašumu ekspluatācijas jautājumi.

"Āboltiņa ir augsta līmeņa speciāliste, kurai ir ievērojama pieredze mazumtirdzniecības nozarē, kā arī vērā ņemami sasniegumi piegāžu ķēžu vadībā dažādos starptautiskos uzņēmumos, tādēļ esam pārliecināti, ka ar viņas pievienošanos mūsu komandai sasniegsim augstus mērķus," uzsver "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers.

Āboltiņa iepriekš bijusi arī būvmateriālu, mājas un dārza preču tirdzniecības uzņēmuma AS "Rautakesko" pārdošanas direktore.

Pirms tam kā valdes priekšsēdētāja viņa vadījusi mājas labiekārtošanas preču mazumtirdzniecības uzņēmumu "Jysk" Baltijas valstīs, Rumānijā un Bulgārijā, bet iepriekš šajā uzņēmumā bijusi loģistikas direktore. Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Jysk" valdes priekšsēdētāja amatā Āboltiņa bija no 2009.gada 29.oktobra līdz 2012.gada 22.augustam. Vēl pirms tam viņa strādāja "McDonald’s Baltics" piegāžu tīkla vadītāja amatā.

Āboltiņa ieguvusi sociālo zinātņu bakalaura grādu biznesa administrācijā Latvijas Universitātē, kā arī turpina maģistra studijas mārketinga vadībā.

Kā ziņots, "Maxima Latvija" apgrozījums pērn pieaudzis par 2,3%, sasniedzot 676,1 miljonu eiro bez PVN, aģentūru LETA informēja kompānijā "Maxima Grupe".

2014.gadā "Maxima Latvija" apgrozījums sasniedza 674,35 miljonus eiro, pieaugot par 0,13% salīdzinājumā ar 2013.gadu, bet peļņa - 13,9 miljonus eiro, kas ir par 21% mazāk nekā 2013.gadā.

Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido 149 trīs formātu - 123 "Maxima X", 23 "Maxima XX" un trīs "Maxima XXX" - veikali, kas atrodas 45 apdzīvotās vietās Latvijā.

SIA "Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija.