Remontdarbiem un tehnikas iegādei par 50 000 eiro palielina "Bauskas ūdens" pamatkapitālu

Jelgava, 4.jūl., LETA. Bauskas novada domes deputāti ir nolēmuši par 50 000 eiro palielināt pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Bauskas ūdens" pamatkapitālu, lai uzņēmums varētu izbūvēt kanalizācijas tīklu posmu un iegādāties jaunu tehniku, aģentūra LETA uzzināja domē.

"Bauskas ūdens" ir apņēmies izbūvēt jaunus lietus kanalizācijas tīklus Slimnīcas ielas iekšpagalmā, posmā no 3. līdz 5.namam, jo esošie tīkli ir novecojuši un neveic lietusūdens novadīšanas funkciju. Nepieciešamais finansējums lietus kanalizācijas tīklu izbūvei ir 20 413 eiro. Uzņēmums darbus var veikt, izmantojot savus resursus, taču tam ir nepieciešams ārējais finansējums, kas arī lūgts pašvaldībai.

Vēl 30 500 eiro nepieciešami jaunas tehnikas iegādei, jo, sakārtojot ūdensvadu un kanalizācijas tīklus, bieži darbi tiek veikti šaurās vietās, kur rakšanu ar lielo ekskavatoru apgrūtina esošās komunikācijas. SIA "Bauskas ūdens" norāda, ka, lai ekonomētu finanšu resursus un ērtāk piekļūtu rakšanas vietām, ir nepieciešams iegādāties mini ekskavatoru un piekabi tā pārvietošanai. Mini ekskavatoru "Sunward SWE25B" paredzēts iegadāties par 26 000 eiro, divasu piekabei "Humbaur MTKA 354222" paredzēts tērēt 4500 eiro.

Lai uzņēmums varētu īstenot savas ieceres, domes deputāti atbalstīja kapitālsabiedrības pamatkapitāla palielināšanu par 50 000 eiro. "Firmas.lv" informācija liecina, ka pašlaik SIA "Bauskas ūdens" pamatkapitāls ir 2 164 780 eiro. Pagājušajā gadā uzņēmuma apgrozījums bija 572 448 eiro, bet peļņa - 1391 eiro.