Lauksaimniecības kooperatīvs "Vērgale-1" plāno palielināt zemes platības un iegādāties jaunu tehniku

Ventspils, 1.jūl., LETA. Lauksaimniecības tehnikas, mašīnu un citu darba rīku kopīgas lietošanas un apkopes kooperatīvā sabiedrība "Vērgale-1" šogad plāno palielināt zemes platības un palielināt darbinieku atlīdzību. Pieaugot ienākumiem no jaunās ražas, plānots arī iegādāties jaunu tehniku, liecina uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojums.

2015.gadā kooperatīvam ir saglabājušies stabili ražošanas un sniegto pakalpojumu apjomi. Apgrozījums palielinājies no 784 749 eiro 2014.gadā līdz 795 256 eiro pērn jeb par 2%, liecina "Firmas.lv" informācija. Kooperatīvās sabiedrības peļņa pērn bijusi 155 076 eiro, no kuriem 146 922 eiro nolemts nesadalīt, bet 8154 eiro - izmaksāt dividendēs.

Šogad kooperatīva vadība paredz ražošanas apjoma pieaugumu, ko radījusi stabilitāte un iepriekšējos gados iemantotā patērētāju uzticība produkcijai. Lai nodrošinātu stabilitāti, kooperatīvs pērn veltījis uzmanību jaunu zemes nomas līgumu piesaistīšanai un izmaksu optimizācijai. Neskatoties uz pozitīvajām attīstības tendencēm, kooperatīvs arī turpmāk plāno investēt līdzekļus zemes iegādē.

Kooperatīvā sabiedrība "Vērgale-1" dibināta 1993.gadā un darbojas Pāvilostas novada Vērgales pagastā. Kooperatīva pamatdarbības veids ir augkopība un lauksaimniecības tehnikas pakalpojumi.