"Sportland" pagājušajā finanšu gadā ievērojami audzējis apgrozījumu un peļņu

Rīga, 1.jūl., LETA. Sporta preču mazumtirgotāja SIA "Sportland" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.maija līdz 2016.gada 30.aprīlim, ievērojami audzēja apgrozījumu un palielināja peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums apgrozīja 44,84 miljonus eiro, kas ir par 56% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, kad apgrozījums bija 28,76 miljoni eiro. Pagājušajā finanšu gadā uzņēmums nopelnīja 2,49 miljonus eiro, kas ir par 124% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, kad peļņa bija 1,1 miljons eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā finanšu gadā uzņēmuma galvenais darbības virziens bija saimnieciskās darbības efektivitātes paaugstināšana. Tika veikta veikala tirdzniecības centrā "Spice" rekonstrukcija, bet tirdzniecības centrā "Olimpia" atvērts pirmais Lielbritānijas sporta preču tirgotāja "Sports Direct" veikals.

Arī šogad un nākamgad uzņēmums pievērsīsies saimnieciskās darbības efektivitātes paaugstināšanai. Tāpat tiek plānotas vairākas rekonstrukcijas un veikalu tīkla attīstība, norādīts vadības ziņojumā.

SIA "Sportland" dibināta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 187 972 eiro. "Sportland" pieder Igaunijas kompānijai "Sportland International Group".