"Bank M2M Europe" akcionāru sastāvu papildina jauni dalībnieki

Rīga, 1.jūl., LETA. Jūnija beigās AS "Bank M2M Europe" akcionāru sastāvu papildinājis jauns dalībnieks - privātu investoru grupa SIA "DMD Holding", teikts bankas publicētajā paziņojumā.

Galvenais ieguvums bankai līdz ar jaunā akcionāra pievienošanos ir bankas kapitāla palielināšana par 1,25 miljoniem eiro, skaidro "Bank M2M Europe".

Pēc darījuma noslēgšanas līdzšinējiem bankas īpašniekiem Andreja Vdovina ģimenei pieder 79,7% akciju, bankas valdes priekšsēdētājam Robertam Idelsonam - 4,93% akciju, Igora un Tatjanas Rapoportu ģimenei - 9,46% akciju, bet "DMD Holding" iegādāto akciju apjoms ir 5,91%. Rapoportu ģimene par bankas akcionāriem kļuva šogad pirmajā ceturksnī.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem uzņēmums "DMD Holding" dibināts šogad maijā. Uzņēmuma īpašnieki ir Natālija Petkeviča (40%), Solomans Rutenbergs (34%), Edvīns Tankelsons (10%), SIA "VPK Investīcijas" (8%), Rahmiels Deičs (8%). "DMD Holding" pamatkapitāls ir 1,25 miljoni eiro.

"Bank M2M Europe" darbojas "private banking" un "business banking" segmentā. Banka pārvalda turīgu klientu kapitālu, apkalpo šo klientu privātās un uzņēmējdarbības ikdienas finanšu operācijas.

Šogad pirmajā ceturksnī banka strādāja ar 484 000 eiro peļņu, bet koncerna peļņa bija 475 000 eiro, teikts "Bank M2M Europe" pirmā ceturkšņa pārskatā.

Pēc Latvijas Komercbanku asociācijas datiem, šogad pirmā ceturkšņa beigās "Bank M2M Europe" bija pēc aktīviem 17.lielākā banka Latvijā.