Konkursam par Ķekavas parka izbūvi pieteikušies divi pretendenti

Rīga, 28.jūn., LETA. Konkursam par Ķekavas parka izbūves darbu veikšanu pieteikušies divi pretendenti, aģentūrai LETA pastāstīja Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Vineta Bērziņa.

Iepirkumu konkurss parka 1.kārtas izbūves darbu veikšanai noslēdzās vakar, 27.jūnijā, un tajā pieteikušies divi pretendenti - SIA "Siguldas būvmeistars" un SIA "AB Rent", pastāstīja Bērziņa.

Bērziņa paskaidroja, ka tālāk sekos abu piedāvājumu pārbaudes un izvērtēšanas process, bet pēc tam vērtēšanas komisija pieņems lēmumu par saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu.

Viens no konkursa pretendentiem SIA "AB Rent" ir 2005.gadā reģistrēts uzņēmums, kura pamatkapitāls 2015.gadā bija 639 590 eiro, liecina "Firmas.lv" mājaslapā pieejamā informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 2 050 920 eiro. "AB Rent" pagājušajā gadā strādāja ar vairāk nekā 100 000 eiro lieliem zaudējumiem.

Otrs konkursa dalībnieks SIA "Siguldas būvmeistars" savu darbību sāka 1991.gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 10,6 miljoni eiro, bet peļņa - 183 018 eiro. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 204 894 eiro.

Jau ziņots, ka Ķekavas novada dome iecerējusi veikt Ķekavas parka izbūvi. Gaidāmās parka izbūves laikā pašvaldība plāno veikt vairākus laukuma uzlabošanas un labiekārtošanas darbus. Iecerēts veikt ceļu, laukuma, ietvju un kāpņu izbūvi. Tāpat parka teritoriju paredzēts apzaļumot, stādot dažādu sugu kokus un krūmus, piemēram, melnalkšņus, baltos vītolus un melnos plūškokus. Tiks ierīkotas vairākas puķu dobes.

Plašas pārmaiņas saistītas ar parka tuvumā esošās ūdenstilpes būvniecības darbiem, kurai tiks nostiprināti krasti un uzstādītas vairākas laipas.

Teritorijā plānots uzstādīt atpūtas soliņus, kā arī izvietot informācijas stendu.