Iepakojuma ražotājas "Polipaks" apgrozījums pērn audzis par 26%

Rīga, 28.jūn., LETA. Iepakojuma ražotājas SIA "Polipaks" apgrozījums pērn audzis par 26%, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pagājušajā gadā "Polipaks" strādāja ar 31,35 miljonu eiro apgrozījumu, bet 2014.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 25,05 miljoni eiro.

Uzņēmuma peļņa pērn bija 288 140 eiro, un tā ir gandrīz uz pusi mazāka nekā 2014.gadā gūtā 501 162 eiro peļņa.

Pagājušajā gadā uzņēmums pabeidza ražošanas pārcelšanu uz jaunām ražotnes telpām Mārupē, tika izmēģinātas un apgūtas jaunas tehnoloģijas, teikts "Polipaka" vadības ziņojumā.

Kompleksa platība ir 35 000 kvadrātmetru. Kopējās investīcijas šajā projektā, kura īstenošanai uzņēmuma meitassabiedrība "Polipaks NT" veltīja četrus gadus, sasniedz 29,5 miljonus eiro, no tiem 4,27 miljoni eiro ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras līdzfinansējums Eiropas Reģionālās attīstības fonda ietvaros.

"Polipaks" pērn izstrādāja un ieviesa ražošanā jaunus augsti tehnoloģiskus produktus ar lielu pievienoto vērtību, tostarp iepakojumu ar pašu ražotas augstas izturības plēves izmantošanu.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn turpināja pieaugt produkcijas eksports gan uz Eiropas Savienības valstīm, gan uz trešajām valstīm. Šogad ir plānota jauna produkcijas portfeļa izstrāde un eksporta palielināšana uz Rietumeiropu.

"Polipaka" uzņēmumu grupā ir iepakojuma ražotāja SIA "Polipaks", iepakojuma tirgotāja SIA "Multipack" un Mārupes ražotnes projekta realizētāja "Polipaks NT".

SIA "Polipaks" reģistrēta 1996.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 711 420 eiro. 100% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Andrejam Kologrejevam.