"McDonald’s" ievieš mobilo aplikāciju "McDonald’s Baltics"

Rīga, 28.jūn., LETA. Paplašinot digitālo tehnoloģiju risinājumus viesu apkalpošanā, ātrās ēdināšanas ķēde "McDonald’s" ieviesusi mobilo aplikāciju "McDonald’s Baltics", informē "McDonald’s" ķēdi pārvaldošā uzņēmuma Latvijā SIA "Premier Restaurants Latvia" pārstāve Aleksandra Kostjukoviča.

"McDonald’s" mobilā aplikācija nodrošinās lietotājiem "McDonald’s" ēdienkarti, palīdzēs noteikt tuvāko ēstuvi, kā arī tajā ir atrodama vispārīga informācija par uzņēmumu.

Kā stāsta "McDonald’s" ģenerāldirektors Baltijas valstīs Vladimirs Jaņevskis, "McDonald’s" plāno regulāri paplašināt aplikācijas pakalpojumu klāstu, tuvākajā laikā papildinot saturu ar restorāna ēdienkarti, informāciju par produktu uzturvērtību un alergēniem, īpašiem piedāvājumiem, kas pieskaņoti katra lietotāja prasībām.

"Mēs pastāvīgi strādājam pie tā, lai nodrošinātu apmeklētājiem aizvien jaunu un labāku pieredzi mūsu tīklā, un tagad ar gandarījumu sākam piedāvāt klientiem "McDonald’s Baltics" mobilo aplikāciju. Mobilās ierīces ir kļuvušas par cilvēku ikdienas neatņemamu sastāvdaļu. "McDonald’s" tīmekļa vietnes apmeklētāju skaits no mobilajām ierīcēm būtiski pārsniedz apmeklējumus no datora, un šī starpība arvien pieaug. Patērētāji meklē ātru un vienkāršu piekļuvi produktu informācijai, ziņām un īpašiem piedāvājumiem, un "McDonald’s Baltics" aplikācija apmierinās šīs vajadzības," uzsver Jaņevskis.

Lai lejupielādētu "McDonald’s Baltics" mobilo aplikāciju, "iOS" ierīču lietotājiem ir jāiet uz "App Store", savukārt "Android" lietotājiem - uz "Google Play", vai arī jāieraksta attiecīgā aplikācija veikala meklētājā "McDonald’s Baltics". Aplikācija ir pieejama bez maksas.

Kā ziņots, "McDonald's" ēstuves pārvaldošais uzņēmums "Premier Restaurants Latvia" pērn apgrozīja 30,97 miljonus eiro un nopelnīja 10,36 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Salīdzinot ar 2014.gadu, apgrozījums pērn auga par 4%. Savukārt peļņa pirms gada bija vien 6618 eiro.

"McDonald’s" darbību Latvijā sāka 1994.gadā, atverot ēstuvi Vecrīgā. SIA "Premier Restaurants Latvia" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Premier Capital B.V.". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 237 289 eiro.

"McDonald’s" 12 ēstuves Latvijā vidēji gadā apmeklē 10 miljoni klientu, un "McDonald’s" nodrošina darba vietas 650 darbiniekiem.

"McDonald’s" ir ātrās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs ar vairāk nekā 34 000 ēstuvju, kurās ik dienu apkalpo ap 69 miljoniem klientu 119 valstīs. Vairāk nekā 80% "McDonald’s" ēstuvju pārvalda franšīzes vai uzņēmumi, kuri ieguvuši "McDonald’s" attīstības licenci.

"McDonald’s" attīstības licences turētājai Maltas kompānijai "Premier Capital" pieder 132 "McDonald’s" restorāni Baltijas valstīs, Maltā, Grieķijā un Rumānijā, nodarbinot vairāk nekā 6800 cilvēku.

"Premier Capital" ir Maltas kompānijas "Hili Ventures" meitasuzņēmums ar deviņām pārstāvniecībām Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs. "Hili Ventures" ir "McDonald’s" un "Apple" attīstības licences turētājs vairākās valstīs, kā arī darbojas loģistikas, inženierzinātņu, tehnoloģiju un nekustamo īpašumu jomās.

"Hili Ventures" ir "CMA CGM", "FedEx Express", IBM, "Konecranes", NCR, "Wincor Nixdorf" un daudzu citu globālu zīmolu partneris.